Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H υπεροθόνη της Mercedes απειλεί την Tesla

Πηγή: Mercedes-Benz
Πηγή: Mercedes-Benz

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να μεγαλώνουν τις οθόνες αφής στα αυτοκίνητα. Η Mercedes-Benz ωστόσο αποφάσισε να… αλλάξει επίπεδο, καθώς μόλις αποκάλυψε μια τόσο μεγάλη, που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ένιωσε ότι χρειαζόταν το δικό της όνομα. Και της το έδωσε: Hyperscreen.

Η Hyperscreen, μια τεράστια καμπύλη οθόνη αφής 56 ιντσών θα κάνει το ντεμπούτο της στο ηλεκτρικό πολυτελές sedan EQS, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Η Hyperscreen ενσωματώνει πολλαπλές οθόνες μέσα σε ένα «φύλλο» γυαλιού που εκτείνεται από τη μία πλευρά του ταμπλό στην άλλη.

Η οθόνη Hyperscreen περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ψηφιακό ταχύμετρο πάνω από το τιμόνι, χειριστήρια κλιματισμού και στις δύο πλευρές, καθώς και ένα πλήρες σύστημα ψυχαγωγίας στο κέντρο της οθόνης, με λειτουργίες όπως πλοήγηση GPS και χειριστήρια ραδιοφώνου ή τηλεφώνου. Αυτές οι λειτουργίες θα είναι ελεγχόμενες μέσω ψηφιακής οθόνης αφής και χειριστηρίων φωνητικών εντολών, τόσο για τον οδηγό του αυτοκινήτου όσο και για τον συνοδηγό, δήλωσε η Mercedes.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι η Hyperscreen χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού και των επιβατών, ώστε το σύστημα να μπορεί να προτείνει αυτές τις λειτουργίες και να μειώνει την ανάγκη για εντολές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Πηγή: Mercedes-Benz
Πηγή: Mercedes-Benz

Για παράδειγμα, η εταιρεία σημειώνει ότι αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε καταστάσεις όπως όταν ένας οδηγός καλεί συνήθως ένα συγκεκριμένο άτομο την ίδια στιγμή σε συγκεκριμένες ημέρες. Η Hyperscreen θα μπορεί να προτείνει την κλήση αυτή στον οδηγό, προκειμένου να τον απαλλάξει από τη διαδικασία αναζήτησης του ονόματος στις επαφές.

Η Hyperscreen θα είναι η μεγαλύτερη οθόνη αφής στην αγορά, αν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σίγουρα ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό SUV της Cadillac 2022 Lyriq θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 33 ιντσών που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του αυτοκινήτου, ενώ το κινέζικο Byton's M-byte SUV διαθέτει οθόνη αφής 48 ιντσών.

Εν τω μεταξύ, η Tesla δουλεύει πυρετωδώς για να προσθέσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στο δικό της infotainment system, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης αφής 15 ιντσών του ηλεκτρικού SUV του Model Y που συνδέεται με υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix και το Hulu, ενώ περιλαμβάνει επίσης μια βιβλιοθήκη τραγουδιών «Caraoke».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ