Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google Maps: Ολο το 2020 στο smartphone σου

Google Map / Πηγή: picjumbo.com/
Google Map / Πηγή: picjumbo.com/

Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες των χαρτών της Google καθίσταται το «2020 Timeline update». Με λίγα λόγια, για όσους έχουν smartphone ή tablet με λειτουργικό android, η Google κάνει ανασκόπηση της χρόνιας με βάση τις τοποθεσίες στις οποίες έχεις βρεθεί τους προηγούμενους 12 μήνες.

Πλέον, εκτός από την ανασκόπηση του μήνα, η υπηρεσία Google Maps παρέχει και ετήσια ανασκόπηση. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση η Google, σχετίζεται με το πόσο η πανδημία της COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που ταξιδέψαμε μέσα στο 2020. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέρη που επισκεφθήκαμε είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με το 2019, ακόμη και για τους ανθρώπους που προϋπόθεση της εργασίας τους αποτελούν τα ταξίδια, όπως για παράδειγμα οι αεροσυνοδοί.

Έτσι, η Google σου έφτιαξε για φέτος το ταξιδιωτικό ημερολόγιο του 2020, παρουσιάζοντάς σου έναν χάρτη με τα μέρη όπου τα ταξίδεψες χωρισμένα σε «πόλεις» και «μέρη», ενημερώνοντάς σε, σε ποια πήγες για πρώτη φορά μέσα στο 2020.

Το ταξιδιωτικό ημερολόγιο του 2020 των Google Maps, συγκρινόμενο με αυτό του 2019, έχει προσθέσει έναν τομέα «τάσεων». Αναλύει τα είδη των μερών που επισκέφθηκε ο χρήστης -μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ κλπ- σε σωρευτικό χρόνο ωρών ανά μήνα, ενώ μετρά και πόσα χιλιόμετρα περπάτησε ή οδήγησε.

Στο τέλος του ημερολογίου μετακινήσεων της χρονιάς, παρέχεται στον χρήστη η πληροφορία για όλα τα δεδομένα της χρονιάς που πέρασε και σύμφωνα με τη Google μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οι χρήστες θα λάβουν ενημερωτικό email με το προσωπικό τους «2020 Timeline update».

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ