Νέα
  • ΓΔ: 787.76 -0.30%
  • Τζίρος: 29,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Samsung Galaxy S21: Αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα - Οι δυνατότητες

Τις νέες ναυαρχίδες της, Galaxy S21, S21+ και S21 Ultra, καθώς και τα αξεσουάρ Galaxy Buds Pro και Galaxy Smart Tag παρουσίασε την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, η Sumsung. Σύμφωνα με εταιρεία, οι νέες συσκευές, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 29 Ιανουαρίου, συστήνουν εκ νέου τα όρια δυνατοτήτων ενός smartphone επόμενης γενιάς.

Galaxy S21

Έρχεται με φωτεινότερη και ευφυέστερη οθόνη 6,2 ιντσών τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, με ανάλυση FHD+ (2400x1080p), έχει προηγμένο σύστημα κάμερας επαγγελματικού επιπέδου. Για πρώτη φορά, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στην ομαλότητα μιας οθόνης με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και μια οθόνη Quad HD+ display, καθώς στο S21 Ultra μπορούν να έχουν και τα δύο. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζει το περιεχόμενο από 10Hz σε 120Hz για να διασφαλίσει την προβολή της καλύτερης εικόνας, ενώ εξοικονομεί ενέργεια για να παρατείνει τη διάρκεια της μπαταρίας.

Galaxy S21+

Πρόκειται για το “μεσαίο” μοντέλο της νέας σειράς, είναι ένα επίπεδο πάνω από το S21, που ωστόσο μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Το μεσαίο μοντέλο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν μεγαλύτερη οθόνη, αλλά δεν θέλουν να αγγίξουν τον προϋπολογισμό του Ultra.

Galaxy S21 Ultra

Αναμφισβήτητα το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2021, με σημαντικές διαφορές από τα δύο πιο πάνω. Το νέο μοντέλο έρχεται με όλες τις αναβαθμίσεις των S21 και S21+, ενώ προσφέρει ακόμα καλύτερη οθόνη WQHD+ με 120Hz, υποστήριξη S Pen και έως και 16GB μνήμης RAM.

Παράλληλα διαθέτει και το πιο προηγμένο σύστημα κάμερας επαγγελματικού επιπέδου της Samsung μέχρι στιγμής, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αποτυπώνουν απίθανες φωτογραφίες σε διαφορετικούς φωτισμούς και συνθήκες, ή να καταγράφουν και να επεξεργάζονται βίντεο με ένα σετ ολοκαίνουριων λειτουργιών με τεχνητή νοημοσύνη, που αναβαθμίζουν κάθε λήψη.

Όλα τα κινητά διαθέτουν τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη (υπέρ-ευρυγώνια, ευρυγώνια και με διπλούς τηλεφακούς) με τον βασικό αισθητήρα να είναι επαγγελματικού επιπέδου στα 108MP. Σύμφωνα με την Samsung μάλιστα ο αισθητήρας εξασφαλίζει τη λήψη 12 bit HDR φωτογραφιών με 64 φορές πλουσιότερο χρώμα και με υπερ-τριπλάσιο  δυναμικό εύρος. Στην περίπτωση του Galaxy S21 Ultra μάλιστα δίνεται η δυνατότητα λήψης 4K σε 60fps σε όλους τους φακούς, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθιων και οπίσθιων τεσσάρων φακών, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταβαίνει σε διαφορετικές προοπτικές εικόνας, διατηρώντας την ποιότητα. Επιπλέον, με την επιλογή αρχείου 12-bit RAW, καμία λεπτομέρεια δε θα χαθεί κατά την επεξεργασία φωτογραφιών.

Το Galaxy S21 Ultra διαθέτει 100x Space Zoom που λειτουργεί μέσω του πρώτου συστήματος διπλών τηλεφακών της Samsung, ένα οπτικό 3x και ένα οπτικό 10x, και τα δύο εξοπλισμένα με Dual Pixel 2PD, για να εξασφαλίσουν ευκρινείς λήψεις ανεξαρτήτως της απόστασης. Ενώ ο βελτιωμένος αισθητήρας Bright Night  και η βελτιωμένη λειτουργία Night Mode, με μείωση θορύβου και 12MP Nona-binning τεχνολογία, βοηθά τους χρήστες να αποτυπώσουν πρωτοφανείς εικόνες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή ένα νυχτερινό τοπία, γρήγορα και σε άριστη ποιότητα.

Έμφαση δίνει η εταιρεία και στην συνδεσιμότητα του νέου μοντέλου. Με εξαιρετικά γρήγορο 5G, το S21 Ultra είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει γρήγορη λήψη βίντεο, ομαλή εμπειρία βιντεοκλήσης και πλοήγησης.  

Οι επαναστατικές δυνατότητες της κάμερας, της οθόνης και της συνδεσιμότητας του Galaxy S21 Ultra ενισχύονται από το chipset Exynos 2100 (5 nm) που προσφέρει υψηλή ταχύτητα, προηγμένες δυνατότητες υπολογιστικής και καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Το κινητό διαθέτει βελτιωμένες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης με Fast Wireless Charging 2.0 USB PD 3.0 (PPS) και πιστοποίηση ταχείας φόρτισης για ενσύρματη φόρτιση (συμβατό με AFC και QC2.0). Όταν τα επίπεδα στάθμης της μπαταρίας είναι χαμηλά, το Galaxy S21 Ultra μπορεί να φτάσει το 50% φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

 Τα Galaxy S21 προστατεύονται με το Samsung Knox Vault, την πλατφόρμα ασφαλείας σε επίπεδο chipset της Samsung. Ακόμα με την προσθήκη ασφαλούς μνήμης ανθεκτικής στην παραβίαση, το Samsung Knox Vault επιτρέπει στα S21 να προσθέσουν ένα νέο επίπεδο προστασίας. 

Τέλος, τα Galaxy S21 διαθέτουν ένα ακόμα νέο εργαλείο που προστατεύει και ελέγχει την ιδιωτικότητα του χρήστη. 

Διαθεσιμότητα

Από τις 29 Ιανουαρίου 2021, το Galaxy S21 Ultra θα διατίθεται μέσω των φυσικών και online καταστημάτων, αλλά και από την επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Samsung.com

  • Phantom Silver: έκδοση 128GB με12GB RAM και έκδοση 256GB με 12GB RAM
  • Phantom Black: έκδοση 128GB με 12GB RAM, έκδοση 256GB με 12GB RAM ή έκδοση 512GB με 16GB RAM

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy S21 Ultra ξεκινούν την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, στις 17:00.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ