Νέα
  • ΓΔ: 910.24 +0.35%
  • Τζίρος: 9,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft: Με επένδυση 2 δισ. εισέρχεται στην αγορά αυτόνομων οχημάτων

Cruise - Origin
Πηγή: Cruise

Microsoft, General Motors και Cruise ανακοίνωσαν τη σύναψη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να επιταχύνουν την εμπορική ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσουν σε επένδυση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Cruise, την οποία η General Motors εξαγόρασε τον Μάρτιο του 2016. 

Η Microsoft θα είναι ο προτιμώμενος πάροχος λύσεων cloud της Cruise, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο για τη λειτουργία του Origin, του αυτόνομου οχήματος που έχει αναπτύξει η start-up.  Επιπλέον, η GM θα συνεργαστεί με τη Microsoft στις υπηρεσίες δημόσιου cloud για να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση. 

Η Cruise έχει παρουσιάσει το Origin, το οποίο έχει δύο καθίσματα το ένα απέναντι στο άλλο, μπορεί να μεταφέρει άνετα τέσσερις επιβάτες. Η GM σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του Origin στο Ντιτρόιτ στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ