Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

WhatsApp: Προχωρά σε αλλαγές σε μία προσπάθεια να βελτιώσει το απόρρητο των επικοινωνιών

Πηγή: AP

Λίφτινγκ στις λειτουργίες της εφαρμογής ανακοίνωσε το WhatsApp της Meta σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. 

Τα νέα εργαλεία που προωθεί η εταιρεία: 

  • Επιτρέπουν στους χρήστες να... κρύβουν την παρουσία τους, ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να δουν ότι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο
  • Εμποδίζουν τις επαφές να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης μηνυμάτων
  • Επιτρέπουν στους χρήστες να αποχωρούν από ομαδικές συνομιλίες χωρίς οι άλλοι να ειδοποιούνται για την έξοδό τους.

Σε ανάρτησή του στο Facebook την περασμένηΤρίτη, ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta που κατέχει το WhatsApp, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους για να προστατεύουμε τα μηνύματά σας».

Σιωπηρή αποχώρηση

Ειδικότερα, το WhatsApp λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποχωρούν από ομαδικές συνομιλίες χωρίς οι άλλοι να ειδοποιούνται για την έξοδό τους.

Μέχρι τώρα, η αποχώρηση από μια ομαδική συνομιλία WhatsApp μπορεί να προκαλεί αμηχανία σε κάποιους, καθώς οι συνομιλητές ενημερώνονται ότι «Αποχωρήσατε». Σε ομάδες με πολλά μέλη, μάλιστα, μπορεί να είναι και ενοχλητικό αυτό.

Σύντομα όμως, αντί να ειδοποιούνται όλοι στην ομάδα όταν κάποιος αποχωρεί, θα ενημερώνονται μόνο οι διαχειριστές. Η λειτουργία θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες του WhatsApp αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το CNBC.

Προσπάθεια να βελτιωθεί το απόρρητο 

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που λαμβάνει η πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το απόρρητο.

Ένα άλλο εργαλείο που ανακοινώθηκε από την εταιρεία, θα επιτρέπει στους χρήστες να... κρύβουν την παρουσία τους, ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να δουν ότι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης μια ρύθμιση που εμποδίζει τις επαφές να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης μηνυμάτων, με τη λειτουργία «Προβολή μία φορά».

Σε ανάρτησή του στο Facebook την περασμένηΤρίτη, ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta που κατέχει το WhatsApp, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους για να προστατεύουμε τα μηνύματά σας».

Meta εναντίον TikTok

Τα παραπάνω προστίθενται σε μια σειρά αλλαγών στις οποίες έχει προχωρήσει η Meta στις πλατφόρμες της τον τελευταίο καιρό.

Η εταιρεία αναθεώρησε πρόσφατα την κύρια εφαρμογή της στο Facebook για να δώσει προτεραιότητα στο αλγοριθμικά προτεινόμενο περιεχόμενο, ενώ δημιούργησε επίσης μια νέα ροή που εμφανίζει αναρτήσεις από φίλους και συγγενείς με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Η Meta επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των νεότερων χρηστών της «Gen Z» που έχουν αποφύγει τις κοινωνικές εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat για το TikTok, την εξαιρετικά δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο σύντομης μορφής που ανήκει στην κινεζική ByteDance.

Η ροή του TikTok έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προτείνει περιεχόμενο με βάση αυτό που πιστεύει ότι θα ενδιαφέρει περισσότερο τους χρήστες, καθιστώντας την πλατφόρμα εθιστική κατά το σκρολάρισμα.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα