Νέα
  • ΓΔ: 1250.85 +0.02%
  • Τζίρος: 25,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πότε έρχεται το δορυφορικό Internet του Ελον Μασκ στην Ελλάδα

Ελον Μασκ
Πηγή:APImages

Μετά την εκτόξευση στο Διάστημα 10 επιπλέον δορυφόρων Starlink που θα διασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες στο Internet, η SpaceX  βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της κάθε άνθρωπος στη Γη να έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει δημιουργήσει ένα «μπουκέτο» 1.000 και πλέον δορυφόρων σε χαμηλό ύψος γύρω από τη Γη.

Όπως έχει πολλές φορές πει ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας, στόχος της SpaceX είναι η δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου με χιλιάδες δορυφόρους κοντά στη Γη (σε πρώτη φάση θα είναι 12.000), οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Το κόστος για τη χρήση του δικτύου της SpaceX στη Βρετανία είναι 89 λίρες μηνιαίως, περί τα 100 ευρώ δηλαδή, συν το κόστος απόκτησης του δορυφορικού πιάτου της εταιρείας και του συναφούς εξοπλισμού, που ανέρχεται σε 439 λίρες (περίπου 500 ευρώ). 

Προσεχώς και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το CNBC, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο «πακέτο» χωρών που η SpaceX σχεδιάζει να επεκταθεί το επόμενο διάστημα, μαζί με Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Χιλή, Κολομβία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική και Ισπανία.

Ειδικά για την Ελλάδα, σύμφωμα με την ίδια πηγή, το δορυφορικό ίντερνετ  αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο α' τρίμηνο του έτους. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η είσοδος της Starlink στην εγχώρια αγορά αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς ναι μεν αναμένεται να τιμολογείται υψηλότερα (περί το 20% ακριβότερα, σύμφωνα με πληροφορίες), ωστόσο θα καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας, και μάλιστα υποσχόμενη υπερυψηλές ταχύτητες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ