Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Προτείνει πρόστιμο 4,1 δισ. στην Google

Η Google έχασε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου της μάχης της για να ανατρέψει ένα αντιμονοπωλιακό πρόστιμο - ορόσημο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 4,3 δισ. ευρώ  που έπληξε τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα στο οικοσύστημα κινητών τηλεφώνων Android.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δικαστές της Επιτροπής υποστήριξαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει την ποινή για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ε.Ε., ωστόσο τη μείωσαν στα 4,1 δισ. ευρώ.

Κατά την Κομισιόν, από το 2011 η Google έχει επιβάλει παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές συσκευών Android και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική διαδικτυακή αναζήτηση.

Η Google έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

Τρεις «παρανομίες»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφασή της το 2018 κατηγόρησε την Google για τρεις διαφορετικούς τύπους παράνομης συμπεριφοράς που συνέβαλαν στην ενίσχυση της κυριαρχίας της μηχανής αναζήτησής της.

Πρώτον, είπε ότι η Google ανάγκαζε παράνομα τους κατασκευαστές συσκευών να προεγκαταστήσουν την εφαρμογή Αναζήτησης Google και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση του Play Store της (εφαρμογές Android).

Δεύτερον, η ΕΕ είπε ότι η Google πραγματοποίησε πληρωμές σε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές και παρόχους με την προϋπόθεση ότι θα προεγκατέστησαν αποκλειστικά την εφαρμογή «Αναζήτηση Google».

Τέλος, η ΕΕ είπε ότι η εταιρεία με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια εμπόδισε τους κατασκευαστές που επιθυμούσαν να προεγκαταστήσουν εφαρμογές  να εκτελούν εναλλακτικές εκδόσεις Android που δεν έχουν εγκριθεί από την Google.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα