Νέα
  • ΓΔ: 859.91 -0.05%
  • Τζίρος: 23,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Κλείνει το τμήμα ανάπτυξης παιχνιδιών για την πλατφόρμα Stadia

Google
Google / Πηγή: AP Images

Η Google ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εσωτερική ανάπτυξη παιχνιδιών για τη streaming υπηρεσία Stadia, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλ Χάρισον, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Google Stadia, «η δημιουργία των καλύτερων παιχνιδιών από το Α έως το Ω απαιτεί πολλά χρόνια προσπάθειας και σημαντική επένδυση, με το κόστος να αυξάνεται εκθετικά».

Το Stadia δημιουργήθηκε το 2019, μαζί με μια εσωτερική μονάδα ανάπτυξης παιχνιδιών, η οποία προοριζόταν να φτιάχνει παιχνίδια για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η streaming gaming πλατφόρμα της Google θα εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τρίτους publishers για τους τίτλους παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμοι για την υπηρεσία.

Το Stadia είδε εντυπωσιακή αύξηση των χρηστών του πέρυσι, αφού η Google έδωσε δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης δύο μηνών στην premium έκδοσή του για gamers που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ