Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Ετοιμη για δοκιμές πυροσβεστικών drones

Πυροσβεστικά drone (φωτό αρχείου) / Πηγή: Pixabay
Πυροσβεστικά drone (φωτό αρχείου) / Πηγή: Pixabay

Αδεια... απογείωσης απο την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ  (FAA) ζητά η Google για να δοκιμάσει ένα drone με στόχο την πυρόσβεση.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από Google Research Climate and Energy Group της μητρικής εταιρείας του διαδικτυακού κολοσσού, Alphabet. Σημειώνεται ότι μία ακόμη θυγατρική της, η Wing έλαβε πιστοποίηση από την FAA το 2019 για τη λειτουργία υπηρεσίας παράδοσης μέσω drone και προς το παρόν επιχειρεί για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ομάδα της Google Research ζητά άδεια να χειριστεί ένα σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ονομάζεται HSE-UAV M8A Pro, το οποίο ζυγίζει μεταξύ 25 και 45 κιλών και το οποίο έχει κατασκευαστεί από την Homeland Surveillance & Electronics LLC για γεωργικούς σκοπούς, όπως ο ψεκασμός χημικών σε καλλιέργειες και το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να γεμίσει με νερό για να σβήσει μια φωτιά.

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί «σε περιορισμένη ιδιωτική ιδιοκτησία» στην Καλιφόρνια αναφέρεται στο σχετικό αίτημα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ