Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο Ελον Μασκ προσκλήθηκε να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πηγή: AP

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, προσκήθηκε να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με επιστολή που έχει στη διάθεσή του το POLITICO.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έστειλε τη Δευτέρα μια επιστολή στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ζητώντας του να εμφανιστεί για μια «δημόσια, ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» με τους ευρωβουλευτές. 

«Το Twitter διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δημοκρατική ζωή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει τη δυνατότητα για πολιτικό διάλογο», έγραψε η Μέτσολα. «Το Twitter δεν πρέπει να γίνει άθελά του καταλύτης ρητορικής μίσους, παρέμβασης στις εκλογές και παραπληροφόρησης».

Η Μέτσολα είχε συμφωνήσει τον Νοέμβριο να προσκαλέσει τον Μασκ έπειτα από αίτημα φιλελεύθερων βουλευτών, όπως πρώτο ανέφερε το POLITICO. 

Η κίνηση έρχεται έπειτα από μια σειρά χαοτικών και αμφιλεγόμενων μέτρων - συμπεριλαμβανομένων των μαζικών απολύσεων, της αναστολής λογαριαμών δημοσιογράφων και των αλλαγών στους κανόνες των πλατφορμών - που έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Ευρώπη. Η πλατφόρμα αγωνίζεται επίσης να σταματήσει την παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο μίσους.

Ενώ η Ευρώπη έχει ψηφίσει αρκετούς νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, προκειμένου να αναγκάσει τις πλατφόρμες να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση και το παράνομο περιεχόμενο, οι ρυθμιστικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν περιορισμένες δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα προβλήματα με το κοινωνικό δίκτυο.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει την εξουσία να καλέσει στέλεχος εταιρείας. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ πήγε για να καταθέσει στις Βρυξέλλες, σε μια ακρόαση το 2018 που αποδείχθηκε απογοητευτική.

Δεν είναι σαφές εάν ο Μασκ θα αποδεχτεί την πρόσκληση. 

Τη Δευτέρα οι χρήστες του Twitter, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Μασκ, ψήφισαν υπέρ της αποχώρησής του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Twitter.

Με πληροφορίες από Politico

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα