Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέλος το WhatsApp για 49 smartphones από 31 Δεκεμβρίου - Το sms που θα σταλεί στους κατόχους

Πηγή: AP

Η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε εκατομμύρια τηλέφωνα. Οι χρήστες που διαθέτουνπαλαιότερα μοντέλα iPhone και Android δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μετά τις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να κάνουν αναβάθμιση.

Το WhatsApp θα πάψει να λειτουργεί σε 49 smartphones, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5 ή 5c, όπως και σε πολλά μοντέλα Huawei, LG και Samsung.

Ωστόσο, οι χρήστες αυτών των τηλεφώνων θα λάβουν μια ειδοποίηση από το WhatsApp προτού σταματήσει να λειτουργεί η εφαρμογή.
«Οι συσκευές και το λογισμικό αλλάζουν συχνά, επομένως εξετάζουμε τακτικά ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουμε και κάνουμε ενημερώσεις», ανέφερε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Αυτές οι συσκευές ενδέχεται επίσης να μην έχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας ή να μην διαθέτουν τη λειτουργικότητα που απαιτείται για την εκτέλεση του WhatsApp. Για να επιλέξουμε τι θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε, κάθε χρόνο, όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, εξετάζουμε ποιες συσκευές και λογισμικά είναι τα παλαιότερα και προκύπτει ο μικρότερος αριθμός ατόμων που τα χρησιμοποιούν ακόμα», επισημαίνεται.

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα σε ένα iPhone, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε «ενημέρωση λογισμικού». Εάν η συσκευή σας δεν μπορεί να εκτελέσει το ενημερωμένο λογισμικό, θα χρειαστείτε ένα νεότερο τηλέφωνο για να το κάνετε.

Τον Οκτώβριο το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σε iPhone που χρησιμοποιούν iOS 11 ή παλαιότερο λογισμικό. «Για να συμβαδίζουμε με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία, σταματάμε τακτικά να υποστηρίζουμε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα για να κατευθύνουμε τους πόρους μας στην υποστήριξη των πιο πρόσφατων», ανέφερε η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Message Yourself»

Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «Message Yourself», το οποίο, επιτρέπει να στέλνετε στον εαυτό σας σημειώσεις, υπενθυμίσεις και ενημερώσεις.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε Android και iPhone και επιτρέπει να ξεκινήσετε μια συνομιλία  με τον εαυτό σας στην εφαρμογή WhatsApp.

Βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν τις λίστες των υποχρεώσεών τους, να στέλνουν στον εαυτό τους σημειώσεις, υπενθυμίσεις ή λίστες αγορών.

Με πληροφορίες από DailyMail
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα