Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google - Αυστραλία: Συμφωνία με την Seven West Media για την πληρωμή τέλους στα ΜΜΕ

Google / Πηγή: Pixabay
Google / Πηγή: Pixabay

Η αυστραλιανή εταιρεία MME Seven West Media Ltd συμφώνησε αρχικά με την Google της Alphabet Inc για τη συγκρότηση ενός πλαισίου μακροπρόθεσμης συνεργασίας, βάσει του οποίου η Google θα την πληρώνειγια τη χρήση των ειδήσεών της.

Στις αρχές του μήνα, ο διαδικτυακός κολοσσός προχώρησε στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας ειδήσεων Google News Showcase στην Αυστραλία γνωστοποιώντας ότι θα καταρτίσει συμφωνίες για το περιεχόμενο των ειδήσεών της με εκδότες και θα πληρώνει επτά ΜΜΕ της Αυστραλίας για τη χρήση των ειδήσεων που μεταδίδουν και αναμεταδίδει η ίδια.

Η προώθηση του αναφερόμενου προϊόντος είναι η τελευταία τακτική που χρησιμοποιεί η Google στην εκστρατεία της κατά της νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας ώστε να την αναγκάσει να πληρώνει τους εκδότες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το ειδησεογραφικό περιεχόμενο των οποίων εμφανίζεται στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Η νομοθεσία, την οποία, η Google έχει προηγούμενα χαρακτηρίσει ως «ανεφάρμοστη», αναμένεται ότι θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Seven West Media Κέρι Στόουκς ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρία του «να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη δίκαιη πληρωμή» και τη διασφάλιση του «ψηφιακού μέλλοντός» της.

Η τιμή των μετοχών της Seven West αυξήθηκε κατά 10,6%, στο υψηλότερο επίπεδο από την 31η Μαΐου του 2019 ενώ η ευρύτερη αγορά σημείωσε άνοδο κατά 0,9%. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δε δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Seven West ανέφερε αύξηση 26,5% στα καθαρά της κέρδη μετά φόρων για το εξάμηνο που τελείωσε στις 26 Δεκεμβρίου στα 86,6 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (67,20 εκατομμύρια δολάρια) με ουσιαστική ώθηση από τη δυναμική απόδοση της διαφημιστικής αγοράς της.

«Η αγορά δείχνει θετικά σημάδια ανάκαμψης και δυναμική ανάπτυξη κατά το δεύτερο τρίμηνο ενώ οι μελλοντικές κρατήσεις (διαφημιστικού χρόνου) δείχνουν θετικές για το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Seven West Τζέιμς Γουορμπάρτον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα