Νέα
  • ΓΔ: 1049.7 +2.12%
  • Τζίρος: 111,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

StreetScouting: Η πλατφόρμα που «σκανάρει» την πόλη - Πινακίδες οχημάτων, φανάρια, φωτισμός

Πηγή: datascouting.com

DataScouting παρουσίασε το StreetScouting, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης, νευρωνικών δικτύων και υπολογιστικής όρασης για την αυτόματη ανίχνευση και εξαγωγή γεωεντοπισμένων χαρακτηριστικών αστικών περιοχών.

Το StreetScouting είναι μια πλήρως λειτουργική πλατφόρμα και η κύρια της εργασία είναι να επεξεργάζεται πανοραμικές/360 εικόνες και δεδομένα GPS και βίντεο μιας συγκεκριμένης περιοχής, να τα καταχωρεί σε μια κεντρική βάση δεδομένων και να εξάγει οπτικοποιήσεις και δεδομένα σχετικά με διάφορα αντικείμενα και αστικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: datascouting.com

Αντικείμενα, όπως δέντρα, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, κολώνες φωτισμού, οχήματα, φωτεινοί σηματοδότες, πινακίδες κυκλοφορίας και άλλα χαρακτηριστικά, όπως το πλάτος του δρόμου ή η ύπαρξη πεζοδρομίων, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ανιχνευθούν και να εντοπιστούν από την πλατφόρμα. Για να επιτύχει αυτό, το StreetScouting ενσωματώνει προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής όρασης για την ανίχνευση αντικειμένων, τη σημασιολογική τμηματοποίηση, την παρακολούθηση πολλαπλών αντικειμένων ή την εκτίμηση βάθους. Το StreetScouting επιδιώκει να είναι μια επεκτάσιμη πλατφόρμα που μπορεί αυτόματα να καταγράφει και να εξάγει πολλαπλά οπτικά χαρακτηριστικά από τους αστικούς δρόμους και να εξαλείψει σταδιακά την ανάγκη για οπτικό έλεγχο.

Το StreetScouting αποτελεί μια χρήσιμη διαδικτυακή πλατφόρμα για ερευνητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους πρωτογενής δείκτες για περαιτέρω έρευνα, κυβερνητικούς οργανισμούς που θέλουν να ακολουθήσουν στοιχειοθετημένη χάραξη πολιτικής αλλά και εταιρείες παροχής γεωπληροφόρησης, οι οποίες χρειάζονται τέτοια δεδομένα για να στηρίξουν τις αποφάσεις των πελατών τους.

Το StreetScouting αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου GRUBLES  που υλοποίησαν οι εταιρείες DataScouting και INFOΔΗΜ στο πλαίσιο της Δράσης "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ", η οποία συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς (ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020) και Κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα