Νέα
  • ΓΔ: 1407.74 -0.30%
  • Τζίρος: 88,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Meta: Περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας από αυτή την εβδομάδα

Πηγή: Associated Press

Η Meta Platforms Inc θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας από αυτή την εβδομάδα, λίγους μήνες μετά τις απολύσεις 11.000 ατόμων από το εργατικό δυναμικό της Facebook.

Ο νέος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας καθοδηγείται από οικονομικούς στόχους, αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα Washington Post είχε αναφέρει ότι η Meta σχεδίαζε να περικόψει θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναδιοργάνωσης και συρρίκνωσης.

Διαβάστε επίσης: Meta: Νέες απολύσεις ετοιμάζει ο Ζούκερμπεργκ

Η Meta τότε αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά ο εκπρόσωπος Andy Stone σε μια σειρά από tweets αναφέρθηκε σε διάφορες προηγούμενες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg που υποδήλωναν ότι επίκεινται κι άλλες περικοπές.

Οι μαζικές απολύσεις της Meta τον Νοέμβριο (11.000 θέσεις εργασίας) ήταν οι πρώτες στην ιστορία της εταιρείας.

Αλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η μητρική της Google, Alphabet Inc και η Microsoft Corp, έχουν επίσης περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα