Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Baidu: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ετοιμάζει η «κινεζική Google»

Συνεργασία Baidu - Geely στον τομέα της ηλεκτροκίνησης / Πηγή: AP
Συνεργασία Baidu - Geely στον τομέα της ηλεκτροκίνησης / Πηγή: AP

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα σχέδια της Baidu για τη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, με την επιλογή του ανθρώπου που θα ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Κίνα, που είναι και πλειοψηφικός μέτοχος στην κοινοπραξία με την Geely φέρεται να κατέληξε σύμφωνα με το CNBC στο πρόσωπο Τσιά Γιπίνγκ, συνιδρυτή της startup κοινόχρηστων ποδηλάτων Mobike, για να αναλάβει το ρόλο του CEO της νέας οντότητας, σύμφωνα με την πηγή που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Αν και καμία από τις δύο εταιρείες δεν επιβεβαίωσε επίσημα την είδηση, CNBC και Reuters μεταδίδουν ότι ο Γιιπίνγκ έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Fiat Chrysler και τη Ford.

Σημειώνεται ότι η Mobike, αφού σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη, εξαγοράστηκε τελικά από τον κινέζικο γίγαντα παράδοσης τροφίμων Meituan το 2018.

Το ηλεκτρικό όχημα της Baidu φιλοδοξεί να κυκλοφορεί στους δρόμους σε τρία χρόνια. Η εταιρεία κρατά ακόμη μυστική την επωνυμία του εμπορικού brand για το νέο της εγχείρημα.

Η δραστηριοποίηση της Baidu στα ηλεκτρικά οχήματα είναι μια προσπάθεια διαφοροποίησης της επιχείρησής της πέρα ​​από τη διαφήμιση.

Για το 2020, η Baidu ανέφερε κέρδη δ΄ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Συγκεκριμένα, τα έσοδα μάρκετινγκ - που εξαιρούν τη διαφήμιση και περιλαμβάνουν το cloud και την αυτόνομη επιχειρηματική της δραστηριότητα - αυξήθηκαν 52% σε ετήσια βάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ