Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης στο Twitter: Αποχωρεί ο Μασκ - Ποια είναι η διάδοχός του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Twitter, με τον Ίλον Μασκ να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη διοίκηση του οργανισμού. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό έχει βρει τη διάδοχό του και πρόκειται για τη Λίντα Γιακαρίνο, στέλεχος στο τμήμα διαφήμισης της NBCUniversal. 

Όπως εξήγησε ο Μασκ, θα διατηρήσει την επιτήρηση του προϊόντος και του λογισμικού της πλατφόρμας, έχοντας όμως περισσότερο τεχνικό ρόλο. «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσέλαβα νέα διευθύνουσα σύμβουλο», έγραψε στο twitter ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla.

Ο Μασκ έγραψε επίσης, ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα. Είπε, ωστόσο ότι επρόκειτο για γυναίκα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε αναλάβει τη διοίκηση της πλατφόρμας μετά την εξαγορά της, στα τέλη Οκτωβρίου. Αφότου πήρε τα ηνία το Twitter απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών και μεγάλο αριθμό εργαζομένων, προκαλώντας τριγμούς στον όμιλο.

To who is who της Γιακαρίνο

Η Λίντα Γιακαρίνο εργάζεται στην NBC Universal Media από το 2011 και είναι πρόεδρος παγκόσμιου διαφημιστικού και συνεργασιών, όπως αναφέρει το βιογραφικό της. Στα χρόνια που βρίσκεται στον όμιλο, είχε διατελέσει υπεύθυνη του τμήματος καλωδιακής ψυχαγωγίας και ψηφιακής διαφήμισης της εταιρείας.

Πριν προσληφθεί στην NBC Universal και για σχεδόν δύο δεκαετίες (1991-2010) εργάστηκε στην Turner Broadcasting, με τον τελευταίο της ρόλο να είναι αυτός της εκτελεστικής αντιπροέδρου (COO Advertising Sales, Marketing and Acquisitions).

Είναι απόφοιτη του Penn State University, έχοντας σπουδάσει φιλελεύθερες τέχνες και τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessInsider.com, η Γιακαρίνο φέρεται να είχε εκφράσει στο φιλικό της περιβάλλον την επιθυμία να γίνει διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter. 

δα

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ