Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

J. Huang (CEO Nvidia): Ο καθένας πλέον μπορεί να γίνει προγραμματιστής με την ΑΙ

Πηγή: AP

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί τώρα να γίνει προγραμματιστής υπολογιστών καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μιλά στον υπολογιστή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, εξαίροντας το τέλος του «ψηφιακού χάσματος».

Η μετοχή της Nvidia εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ευφορίας των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, με την εταιρεία -  που είναι η βασική προμηθεύτρια chips και υπολογιστικών συστημάτων για την ΑΙ - να γίνεται η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως στον κλάδο των ημιαγωγών, με την αξία της να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια. 

H Nvidia προέβλεψε αύξηση εσόδων άνω του 50% στο δεύτερο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, και ανέφερε ότι ενισχύει την παραγωγή της για να καλύψει την εκρηκτική ζήτηση για τα chips της που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία του ChatGPT και πολλών αντίστοιχων υπηρεσιών.

Επανάσταση στους υπολογιστές 

Μιλώντας σε χιλιάδες κόσμο στο φόρουμ στην πόλη Ταϊπέι, όπου έγινε δεκτός ως να ήταν  ροκ σταρ, ο Huang δήλωσε ότι η ΑΙ είναι η μεγάλη επανάσταση στους υπολογιστές. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε σε μία νέα εποχή υπολογιστών», είπε. Ο Huang γεννήθηκε στη νότια Ταϊβάν και στη συνέχεια μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδί.

«Κάθε εποχή των υπολογιστών μπορούσε κανείς να κάνει διαφορετικά πράγματα που δεν ήταν δυνατά πριν και η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα είναι μία τέτοια περίπτωση», πρόσθεσε.

«Ο πήχης για τον προγραμματισμό είναι απίστευτα χαμηλός. Κλείσαμε το ψηφιακό χάσμα. Ο καθένας είναι προγραμματιστής τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πεις κάτι στον υπολογιστή», είπε. 

«Ο ρυθμός της προόδου, επειδή είναι τόσο εύκολη η χρήση του, είναι ο λόγος για την τόσο ταχεία ανάπτυξή του. Αυτό θα αφορά κυριολεκτικά κάθε κλάδο».

Τι μπορεί να κάνει η ΑΙ

Τα chips της Nvidia βοήθησαν εταιρείες, όπως τη Microsoft, να εντάξουν στα μοντέλα τους χαρακτηριστικά που μοιάζουν με ανθρώπινα για την αναζήτηση μηχανών όπως της Bing.

O Huang έδειξε τι μπορεί να κάνει η ΑΙ, όπως ένα πρόγραμμα για να γραφτεί ένα σύντομο τραγούδι ποπ που υμνεί τη Nvidia με μόνο λίγες λέξεις για οδηγία.

Παρουσίασε αρκετές νέες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων μία εταιρική σχέση με τη μεγαλύτερη διαφημιστική ομάδα στον κόσμο WPP για περιεχόμενο ψηφιακών διαφημίσεων με χρήση της generative AI.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα