Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: Αξίζει μόλις το 33% της τιμής αγοράς του από τον Ελον Μασκ

Πηγή: Heritage Global Partners

Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά του ο Ελον Μασκ (44 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 33,5 δισ. σε μετοχές), σύμφωνα με τη Fidelity, η οποία πρόσφατα μείωσε την αξία της συμμετοχής της στην εταιρεία.

Πρόσφατα ο Μασκ δήλωσε ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά που πλήρωσε για να το αποκτήσει.

Δεν είναι σαφές πώς η Fidelity κατέληξε στη νέα, χαμηλότερη αποτίμηση της εταιρείας ή αν λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την Twitter.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία της συμμετοχής της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς, ενώ ακολούθησαν περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Το Twitter αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Εκτός από το χρέος ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειώθηκαν και κατά 50% τα διαφημιστικά έσοδα, όπως δήλωσε ο Μασκ τον Μάρτιο. Η προσπάθεια να ανακτηθούν αυτά τα έσοδα από την πώληση συνδρομών Twitter Blue δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών του Twitter είχαν εγγραφεί στην υπηρεσία.

Η επένδυση του Μασκ αξίζει πλέον 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ο οποίος χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του. Ο Μασκ ξόδεψε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει πέρυσι ένα μερίδιο 79% στην εταιρεία.

Αυξήθηκε η περιουσία του Μασκ

Η τελευταία υποτίμηση διαγράφει περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Μασκ ύψους 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη. Παρά τα προβλήματα της Twitter, η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί περισσότερο από 48 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla Inc. κατά 63%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα