Νέα
  • ΓΔ: 1416.44 +0.87%
  • Τζίρος: 3,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Η ριζοσπαστική αλλαγή στα νέα iPhone - Πως θα ανταγωνιστεί τη Samsung

Οι λάτρεις των iPhone περιμένουν με ανυπομονησία την παρουσίαση του νέου μοντέλου από την Apple τον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τις διαρροές το iPhone 15 θα φέρει μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις των τελευταίων ετών: Μια νέα θύρα για ταχύτερη φόρτιση!

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ένα τεχνολογικό blog με σταθερό ιστορικό στις φήμες της Apple, το επόμενο iPhone θα αλλάξει από τη θύρα φόρτισης Lightning (που κυκλοφορεί από το 2012). της Apple στην πιο διαδεδομένη USB-C και τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα θα υποστηρίζουν ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Πρόκειται για την ίδια θύρα φόρτισης που χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε φορητό υπολογιστή που έχει πωληθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και σε τηλέφωνα Android, iPads και άλλα gadgets, από Kindles και ακουστικά μέχρι... drones και θερμαινόμενες κουβέρτες.

Η αλλαγή αυτή θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στο iPhone εδώ και χρόνια για τους καταναλωτές. Οι χρήστες IPhone δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν μαζί τους δύο διαφορετικά καλώδια για το τηλέφωνό τους και άλλες συσκευές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι χρήστες Android θα μπορούσαν να δανείζονται φορτιστές από άτομα που έχουν iPhone. Οι χρήστες IPhone θα μπορούσαν να δανείζονται φορτιστές από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ένα νεότερο φορητό υπολογιστή. 

Ενώ η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι τα νέα της iPhone θα διαθέτουν θύρα φόρτισης USB-C, η αλλαγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει.

Ένας νέος κανονισμός που ψηφίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι απαιτεί θύρες USB-C στα νέα smartphones μέχρι το 2024. Η Apple είναι απίθανο να παράγει ένα μοντέλο iPhone αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά. 

Οι συστάσεις για τους χρήστες iPhone 14

Το iPhone 15 θα μπορούσε να είναι συμβατό με φορτιστή 35 watt, επιτρέποντας τη γρηγορότερη φόρτιση της συσκευής. Η Apple συνιστά στους χρήστες των iPhone 14 Pro και Pro Max να αποφεύγουν τη φόρτιση με ενσύρματους φορτιστές άνω των 27 watt και στους χρήστες του iPhone 14 να περιορίζουν τους φορτιστές τους στα 20 watt. Ένας φορτιστής 20 watt μπορεί να τροφοδοτήσει πλήρως ένα iPhone 14 σε μία ώρα. Η ταχύτητα φόρτισης του φορτιστή των 35 watt δεν είναι σαφής όταν χρησιμοποιείται με τη σειρά iPhone 15.

Είναι σημαντικό να μην συνδυάζετε τα iPhone με φορτιστές που υπερβαίνουν τη συνιστώμενη ισχύ, καθώς η υπερβολική ισχύς θα μπορούσε να υπερθερμάνει το τηλέφωνο και να προκαλέσει βλάβη στη μπαταρία.

Ακόμη και στα 35 Watt, το iPhone 15 θα εξακολουθεί να φορτίζει σημαντικά πιο αργά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα-ναυαρχίδες, όπως η σειρά Galaxy S23 της Samsung - τηλέφωνα που μπορούν να παραδώσουν "υπερταχεία φόρτιση" με ειδικούς φορτιστές 45 Watt.

Αν και η Apple έχει μείνει πίσω στο παιχνίδι της φόρτισης, τα προϊόντα της εξακολουθούν να διαθέτουν εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τον Μάρτιο, το 9to5Mac πραγματοποίησε δοκιμές μπαταρίας στο S23 Ultra και στο iPhone 14 Pro Max και διαπίστωσε ότι το τελευταίο κέρδισε. Ενώ το S23 Ultra έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, άντεξε 27 ώρες και 6 λεπτά, ενώ το αντίστοιχο της Apple άντεξε άλλα 38 λεπτά πριν πεθάνει.

Με πληροφορίες από CNN, CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ