Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Πού οφείλεται η υπερθέρμανση του iPhone 15 - Πώς θα λύσει το πρόβλημα

Ενα σημαντικό πρόβλημα παρουσίασαν τα  iPhone 15, με τους χρήστες να δηλώνουν ότι τα κινητά τους υπερθεμαίνονται, φθάνοντας ακόμα  και στους 43 βαθμούς Κελσίου., όταν τα χρησιμοποιούν.

Την αιτία της υπερθέρμανσης του νέου iPhone εντόπισε η Apple, πρόκειται για  συνδυασμό σφαλμάτων στο iOS 17, και προβλημάτων στη χρήση των εφαρμογών, που χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία και συνεπώς παράγουν θερμότητα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης στα τελευταία μοντέλα iPhone 15, που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες.

«Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν το iPhone να λειτουργεί πιο ζεστά από το αναμενόμενο. Η συσκευή μπορεί να υπερθερμαίνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά τη ρύθμιση λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Έχουμε επίσης εντοπίσει ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση λογισμικού. Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για διορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσης» σημειώνει εκπρόσωπος της Apple.

Αφού η Apple κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα iPhone 15 νωρίτερα αυτό το μήνα, τα παράπονα των χρηστών στα φόρουμ του Ομίλου,  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι και τα τέσσερα μοντέλα μπορεί να υπερθερμανθούν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη χρήση. 

Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση των νέων μοντέλων δεν σχετίζεται με το σχεδιασμό του πλαισίου τιτανίου, δήλωσε η Apple. Η Apple δήλωσε ότι μια επικείμενη ενημέρωση iOS 17 για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα μειώσει την απόδοση των συσκευών.

Ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τα τηλέφωνα αισθάνονται πιο ζεστά όταν ρυθμίζονται από ένα αντίγραφο ασφαλείας, όταν φορτίζουν ασύρματα, όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές ή παιχνίδια με υψηλή γραφική απόδοση ή όταν μεταδίδουν βίντεο υψηλής ποιότητας.Η Apple αναφέρει ότι είναι φυσιολογικό οι συσκευές να υπερθερμαίνονται όταν χρησιμοποιούνται έντονα, και αν τα iPhone δεν εμφανίζουν προειδοποίηση θερμοκρασίας, είναι ασφαλή για χρήση.

Τα νέα iPhones σημειώνουν καλές πωλήσεις στις πρωτες ημέρες της κυκλοφορίας τους και σε αρκετά καταστήματα σχηματίζονται μεγάλες ουρές, ειδικά την πρώτη ημέρα.  

Το πρόβλημα θερμότητας του iPhone 15′s θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις. Η Apple έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα λανσαρίσματος υψηλού προφίλ, αλλά δεν έχουν επηρεάσει σοβαρά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ