Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το επόμενο Samsung Galaxy θα... μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

Πηγή: AP

Η γιγάντια νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung Electronics θα αναπτύξει το 2024 σε νέο smartphone ένα εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αντιπρόσωπος του ομίλου.

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο Samsung Galaxy που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θα επιτρέψει «να μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο ομιλία και κείμενα στη διάρκεια μιας επικοινωνίας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πόσες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες.

Χάρη «στην τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι ενσωματωμένη» στο μελλοντικό αυτό κινητό τηλέφωνο, το εργαλείο θα λειτουργεί ακόμη κι αν ο ένας από τους συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιεί μοντέλο της Samsung.

Το να μιλάει κάποιος σε μια άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «εξίσου απλό με το να ενεργοποιεί τους υπότιτλους» μιας σειράς, διαβεβαίωσε η Samsung σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι ιδιωτικές συνομιλίες θα είναι προστατευμένες στα smartphones.

Η νοτιοκορεατική Samsung είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός smartphones στον κόσμο. Αντιπροσώπευσε το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων στην εν λόγω αγορά από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, μπροστά από την Apple (16%), σύμφωνα με το εξειδικευμένο Counterpoint.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ