Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ChatGPT: Δημιουργήστε τη δική σας viral έκδοση chatbot και γίνετε πλούσιοι - Οι κίνδυνοι

Πηγή: AP

Δεν χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐα στην τεχνολογία για να δημιουργήσερε το δικό σας chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI, η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, παρουσίασε μια σειρά από αναβαθμίσεις στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί. Ανάμεσα τους και τη δυνατότητα οι προγραμματιστές να δημιουργούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT -το viral AI chatbot (λογισμικά που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε μηνύματα που αποστέλλονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοπους και άλλα. Τα chatbots μπορούν π.χ.να απαντούν σε ερωτήσεις πελατών).

Βέβαια, θα πρέπει οι χρήστες να έχουν καλή γνώση προγραμματισμού και της μηχανικής μάθησης, καθώς και πρόσβαση σε μεγάλα σύνολα δεδομένων εκπαίδευσης, αν θέλουν να δημιουργήσουν ένα χρήσιμο AI chatbot.

Αλλά τώρα, «ο καθένας μπορεί εύκολα να κατασκευάσει το δικό του GPT - δεν απαιτείται κωδικοποίηση», ανέφερε η OpenAI στην ανάρτησή του στο blog.

«Η δημιουργία είναι τόσο εύκολη όσο η έναρξη μιας συνομιλίας, η παροχή οδηγιών και επιπλέον γνώσεων και η επιλογή του τι μπορεί να κάνει, όπως η αναζήτηση στο διαδίκτυο, η δημιουργία εικόνων ή η ανάλυση δεδομένων», ανέφερε η εταιρεία.

Όσον αφορά τους τύπους των chatbots που θα μπορούν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, λέει ο Hod Lipson, καθηγητής μηχανικής και επιστήμης δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Columbia.

«Η OpenAI θέλει οι άνθρωποι να αρχίσουν να καινοτομούν και να δημιουργούν ειδικά chatbots», λέει στο CNBC. «Θα μπορούσαν να υπάρχουν αστεία chatbots, σοβαρά chatbots ή chatbots που μπορούν ναδώσουν εξατομικευμένες συμβουλές».

Παράδειγμα

Για παράδειγμα, ένας διάσημος σεφ μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό του AI chatbot που έχει γνώση του προσωπικού του στυλ μαγειρικής και των συνταγών του, λέει ο Lipson. Όταν οι θαυμαστές το κατεβάζουν και του κάνουν ερωτήσεις σχετικές με τη μαγειρική, το chatbot θα μπορεί να απαντά με τρόπο συνομιλίας, κάνοντας τους να αισθάνονται σαν να μιλούν με τον πραγματικό σεφ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η OpenAI σχεδιάζει να επιτρέψει στους δημιουργούς να μοιράζονται τα προσαρμοσμένα chatbots τους με το κοινό μέσω του "GPT Store". Ουσιαστικά, αυτό θα είναι η εκδοχή του OpenAI για ένα κατάστημα εφαρμογών, όπου οι επαληθευμένοι κατασκευαστές θα μπορούν να ανεβάζουν τα chatbots τους και να τα διαθέτουν για να τα κατεβάζουν άλλοι χρήστες.

Οι κατασκευαστές μπορούν να γίνουν πλούσιοι

Κατά τους επόμενους μήνες, οι κατασκευαστές θα μπορούν επίσης να κερδίζουν χρήματα ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το chatbot τους, αναφέρει η OpenAI στην ανακοίνωσή της. Αν μάλιστα η εφαρμογή γίνει viral, μπορούν να γίνουν πλούσιοι!

«Προσπαθούν πραγματικά να δημιουργήσουν μια αγορά, η οποία θα επιτρέψει στις εταιρείες και τους ανθρώπους να καινοτομούν και να παίζουν με αυτή την απίστευτη μορφή τεχνητής νοημοσύνης που μόλις απελευθέρωσαν», λέει ο Lipson.

Τι πρέπει να προσέξουν 

Αλλά προτού οι χρήστες φτιάξουν το δικό τους chatbot και το δώσουν προς χρήση από το κοινό, θα πρέπει να έχουν επίγνωση των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχει

«Αν δημιουργήσουν μια τεχνητή νοημοσύνη που δίνει συμβουλές σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και πει το λάθος πράγμα, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε άσχημα πολύ γρήγορα», λέει ο Lipson.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν δημιουργήσουν ένα AI chatbot που δίνει ιατρικές ή φορολογικές συμβουλές, για παράδειγμα, καθώς οι χρήστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες στην πραγματική ζωή εάν ενεργήσουν σύμφωνα με λανθασμένες συμβουλές που τους έδωσε το chatbot σας, λέει.

Παρά αυτές τις πιθανές παγίδες, ο Lipson θα ενθάρρυνε ακόμα τους ανθρώπους να εξοικειωθούν με τα AI chatbots, καθώς φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται όλο και καλύτερα. «Όσο πιο γρήγορα μπορούν οι χρήστες να αρχίσουν να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, τόσο πιο γρήγορα θα κατανοήσουν πώς θα είναι το μέλλον. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας εντελώς νέας εποχής στην τεχνητή νοημοσύνη και θα δούμε πού θα πάει» καταλήγει.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ