Νέα
  • ΓΔ: 958.64 +0.73%
  • Τζίρος: 49,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το νέο mega deal στα video games από τον δημιουργό του Fortnite

Fall Guys
Fall Guys

Την Tonic Games Group, τη βρετανική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πολύ επιτυχημένο video game Fall Guys, συμφώνησε να αγοράσει η δημιουργός εταιρεία του Fortnite, Epic Games. Το Fall Guys λανσαρίστηκε στα μέσα του 2020 και γνώρισε τεράστια επιτυχία, με εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους να παίζουν προσπαθώντας να κερδίσουν το «στέμμα».

Το παιχνίδι ξεκινά με τη συμμετοχή 60 ατόμων, που στη συνέχεια μειώνονται περνώντας από διάφορες «πίστες» (κάποιοι αποκλείονται δηλαδή), έως ότου κάποιοι εξ αυτών φτάσουν τον «τελικό». Εκεί, ένας κερδίζει το στέμμα και ανακηρύσσεται νικητής. 

Η εξαγορά της Tonic Games από την Epic games εντάσσεται στη γενικότερη τάση συγκεντρωτισμού που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη βιομηχανία των παιχνιδιών. Πέρυσι, η Microsoft συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία παιχνιδιών Bethesda έναντι 7,5 δισ. δολαρίων, ενώ η EA ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παιχνιδιών αγώνων Codemasters με κόστος 1,2 δισ. δολάρια. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic ανέφερε ότι καθώς η εταιρεία προσπαθεί να χτίσει το ψηφιακό μέλλον της, χρειάζεται πολύ δημιουργικά ταλέντα που γνωρίζουν τον τρόπο δημιουργίας δυνατών παιχνιδιών, περιεχομένου και τεχνογνωσίας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. 

Το παιχνίδι Fortnite από το 2017, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά, έχει προσελκύσει περισσότερους από 350 εκατ. παίκτες, ενώ έχει τραβήξει και την προσοχή κορυφαίων επενδυτών, όπως η Sony, η οποία επένδυσε πέρυσι 250 εκατ. δολάρια στην Epic. Η αξία της εταιρείας πέρυσι είχε αποτίμηση 17,3 δισ. δολάρια. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα