Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ζούκερμπεργκ: Γιατί το αφεντικό της Meta πουλάει τις μετοχές της

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια μετοχών της Meta Platforms Inc. πούλησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πούλησε τους τελευταίους δύο μήνες του 2023, μετά από μια διετή παύση κατά την οποία η τιμή της μετοχής της εταιρείας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta πούλησε μετοχές σε κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου και του τέλους του έτους, ξεφορτώνοντας σχεδόν 1,28 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά μέσο όρο, κάθε πώληση απέφερε 10,4 εκατομμύρια δολάρια, με τη μεγαλύτερη στις 28 Δεκεμβρίου με 17,1 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από αυτή την περίοδο, ο Ζούκερμπεργκ δεν είχε πουλήσει μετοχές Meta από τον Νοέμβριο του 2021.

Ράλι στην τιμή της μετοχής

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέκαμψε κατά 194% πέρυσι από το χαμηλό επταετίας κοντά στα τέλη του 2022. Οι μετοχές της Meta ξεπέρασαν πέρυσι τις αντίστοιχες όλων των άλλων μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, εκτός της Nvidia Corp. και τώρα βρίσκονται κοντά στο υψηλό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2021.

Ο 39χρονος Ζούκερμπεργκ κατέχει περίπου το 13% της Meta και έχει καθαρή περιουσία περίπου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, γεγονός που τον καθιστά τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η Meta δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Marc Benioff, ομότεχνος του Ζούκερμπεργκ στον κόσμο της τεχνολογίας, πωλούσε επίσης μετοχές σχεδόν κάθε μέρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο συνιδρυτής της Salesforce Inc. ξεφόρτωσε μετοχές αξίας άνω των 475 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου, πουλώντας περίπου 15.000 μετοχές - περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια - κάθε μέρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα