Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Βουτιά στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Ενισχύεται η Huawei

Οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση την πρώτη εβδομάδα του 2024, ανέφεραν οι αναλυτές της Jefferies σε σημείωμά τους, στο οποίο προβλέπουν ότι οι πιέσεις από τους εγχώριους ανταγωνιστές, όπως η Huawei, θα γίνουν ισχυρότερες.

Η υπόλοιπη αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας κινήθηκε θετικά, με τη Huawei να αναπτύσσεται ταχύτερα χάρη στη νέα σειρά Mate 60, ανέφερε το σημείωμα.

Οι επιθετικές εκπτώσεις σε πολλά μοντέλα iPhone μέσω μεγάλων κινεζικών διαδικτυακών αγορών δεν φρέναραν τη μείωση των πωλήσεων της Apple, σύμφωνα με το ερευνητικό σημείωμα. Ενδεικτικά, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max πωλούνταν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo την πρώτη εβδομάδα του 2024 με 16% μειωμένη τιμή.

Στο σύνολο του 2023 η Apple κατέγραψε μείωση 3% στις πωλήσεις της στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, τονίζει η Jefferies. 

Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, το μερίδιο της Huawei στην κινεζική αγορά smartphone αυξήθηκε κατά περίπου 6%, σύμφωνα με το σημείωμα.

Οπως προβλέπουν οι αναλυτές, η Apple πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση από τους εγχώριους ανταγωνιστές της καθ' όλη τη διάρκεια του 2024. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ο όγκος αποστολών της Apple θα συνεχίσει να μειώνεται με διψήφιο ποσοστό, ενώ η Huawei αναμένεται να συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι η Huawei θα αποστείλει περίπου 64 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως το 2024 (από 35 εκατ. το 2023).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ