Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Microsoft πολυτιμότερη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Apple

Πηγή: AP

Η γιγαντομαχία στον κόσμο των επιχειρήσεων της τεχνολογίας βρήκε νικήτρια την Microsoft, η οποία αναδείχθηκε πολυτιμότερη εισηγμένη του πλανήτη, εκρθρονίζοντας την Apple. Με όπλο της τη δυναμική είσοδο στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, η Microsoft εισπράττει τα οφέλη και καλπάζει στη χρηματιστηριακή αγορά. 

Η συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή έκλεισε με την Microsoft να έχει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, αφηνοντας πίσω την κατασκευάστρια εταιρεία iPhone.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο άνω του 3% για την εβδομάδα, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,89 τρισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της Apple υποχώρησε πάνω από 3%, μειώνοντας την αποτίμησή της στα 2,87 τρισ. δολάρια.

Τις πιέσεις στη μετοχή της Apple πυροδότησε o αναλυτής της Redburn Atlantic Equities, James Cordwell, ο οποίος την υποβάθμισε σε «ουδέτερη από αγορά», επικαλούμενος «λίγα περιθώρια ανόδου για τα επόμενα χρόνια» στην ανάπτυξη του iPhone και ένα «αναμενόμενο μη ικανοποιητικό τρίμηνο Μαρτίου».

Παράλληλα, η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ θα αποσυρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον επόμενο μήνα, αφού διετέλεσε διευθυντής από το 2003.

Η Microsoft, εν τω μεταξύ, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης την Πέμπτη αφού συζήτησε τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της σε προγραμματιστές σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Οι αναλυτές της Piper Sandler δήλωσαν στους πελάτες τους σε σημείωμά τους ότι «ενθαρρύνονται από τη δυναμική γύρω από τα πιο ώριμα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης» και ανέφεραν ότι η επισκεψιμότητα του ιστότοπου GitHub έχει επιταχυνθεί σε ετήσια βάση για τρεις συνεχόμενους μήνες. Οι αναλυτές έχουν το ισοδύναμο μιας αξιολόγησης buy για τις μετοχές της Microsoft.

Η Apple ήταν η πολυτιμότερη εισηγμένη εταιρεία για περισσότερο από ένα χρόνο, μετά από σύντομες περιόδους κατά τις οποίες τη διάκριση αυτή κατείχαν η Saudi Aramco και η Microsoft.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα