Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

To 5G επελαύνει - Θα τριπλασιαστούν οι συνδέσεις το 2021

Κεραία 5g
Πηγή; Pixabay

Ενώ οι συνδέσεις τεχνολογίας 4G έχουν καταστεί πλέον αρκετά γρήγορες, στις περισσότερες χώρες και για τους περισσότερους μέσους χρήστες, επιτρέποντάς τους να μεταδώσουν βίντεο HD ή να κατεβάσουν μουσική, εφαρμογές και παιχνίδια εν κινήσει, το 5G, η επόμενη εξέλιξη ασύρματων δικτύων, έχει είναι ήδη γεγονός και αναμένεται να απογειωθεί εντός του 2021.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το τελευταίο Mobility Report της Ericsson, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός συνδρομητών 5G θα αυξηθεί το 2021 στα 600 εκατομμύρια  χρήστες, σχεδόν τριπλάσιος σε σύγκριση με το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την Ericcson mέχρι το 2022, οι συνδρομές 5G θα γίνουν το de-facto πρότυπο νέων συνδέσεων ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύρια.

Στο ίδιο report η Ericsson σημειώνει ότι ενώ η Samsung και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους 5G τηλέφωνα ήδη από το 2019, η Apple άρχισε να υιοθετεί την νέα τεχνολογία το φθινόπωρο του 2020, φέρνοντας το νέο πρότυπο σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων iPhone 12. Έχοντας πουλήσει περισσότερα smartphone κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε ένα μόνο τρίμηνο, το ντεμπούτο του 5G στα κινητά της Apple παρείχε σημαντική ώθηση στη νέα τεχνολογία, καταλήγει η Ericsson. 

5G
Πηγή: Statista

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα