Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Revolut: Λανσάρει τηλεφωνικά πακέτα για ταξιδιώτες - Βάζει τέλος στις απροσδόκητες χρεώσεις περιαγωγής

Δυναμική είσοδο και στην τηλεφωνία επιχειρεί η βρετανική εταιρεία Revolut καθώς λανσάρει ψηφιακή SIM στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος αποκλειστικά στο CNBC, καθιστώντας την, την πρώτη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη χώρα που προσφέρει προγράμματα τηλεπικοινωνιών - και μία από τις πρώτες παγκοσμίως.

Ο μονόκερος της ψηφιακής τραπεζικής και των πληρωμών δήλωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει eSIMs - κάρτες SIM που μπορούν να αποθηκευτούν εικονικά και όχι σε φυσική μορφή στη συσκευή - αυτή την εβδομάδα. Τα σχέδια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν για τους χρήστες τις επόμενες ημέρες.

Οι πελάτες, που διαθέτουν τη βασική εφαρμογή της Revolut, χωρίς καμία συνδρομή μπορούν να αποκτήσουν ένα τυπικό σχέδιο eSIM που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Revolut, ώστε να μπορούν να ανανεώνουν το τηλέφωνό τους όποτε χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης της Revolut φτάσει σε ένα αεροδρόμιο και του τελειώσουν τα δεδομένα του τρέχοντος παρόχου SIM, μπορεί να έχει δωρεάν πρόσβαση στις λειτουργίες της εφαρμογής Revolut και να ανανεώσει τα δεδομένα του ως συνήθως.

Βάζει τέλος στις απροσδόκητες χρεώσεις περιαγωγής

Οι πελάτες της Revolut που χρησιμοποιούν το premium πακέτο Ultra της εταιρείας, αξίας £55 ($69,47) το μήνα, θα λαμβάνουν 3GB δεδομένων για χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο, με κυλιόμενη ανανέωση κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για απροσδόκητες χρεώσεις περιαγωγής όταν εισέρχονται σε άλλη χώρα.

Το κόστος χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό έχει αυξηθεί για τους Βρετανούς τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των BT, Vodafone και Three, επανέφεραν τα τέλη περιαγωγής μετά ο brexit. Οι Βρετανοί μπορούσαν πριν αποχώρρηση απο την ΕΕ, να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη χωρίς να επιβαρύνονται με τέλη περιαγωγής. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν περιλαμβάνουν δωρεάν δεδομένα σε χώρες εκτός ΕΕ ως μέρος των τυπικών τους προγραμμάτων.

Οι χρήστες της Revolut χωρίς συνδρομή Ultra μπορούν να λάβουν μια εισαγωγική προσφορά 100MB δωρεάν δεδομένων, εάν υποβάλουν αίτηση πριν από την 1η Μαΐου. Η προσφορά ισχύει για επτά ημέρες, μετά την οποία θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε Ultra αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την  eSIM.

Η Revolut με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου 1Global, πρώην γνωστό ως Truphone, για να λανσάρει την eSIM της.

Η Tara Massoudi, γενική διευθύντρια premium προϊόντων της Revolut, δήλωσε ότι η απόφαση της Revolut να λανσάρει τις eSIM ήταν να μετατρέψει την εταιρεία περισσότερο σε μια ολοκληρωμένη "σούπερ εφαρμογή" με υπηρεσίες που καλύπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ανταλλαγή συναλλάγματος, ασφάλιση, κρατήσεις ταξιδιών και πάσο για αίθουσες αναμονής αεροδρομίων.

«Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η οικονομική σούπερ εφαρμογή», δήλωσε η Massoudi στο CNBC. «Αυτό είναι πραγματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ταξίδια είναι ένα τεράστιο στήριγμα αξίας που είχαμε πάντα και εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά σημαντικό για τους χρήστες μας», πρόσθεσε η Massoudi. «Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτόν τον χώρο».

Η έναρξη προγραμμάτων τηλεφωνίας είναι ένα σπάνιο βήμα από μια εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Πολλές τράπεζες έχουν ενσωματώσει νέες υπηρεσίες στις εφαρμογές τους για να δώσουν στους καταναλωτές περισσότερους λόγους να τις χρησιμοποιούν έναντι εναλλακτικών λύσεων. Ο στόχος είναι να προσελκύσουν μια πιο σταθερή πελατειακή βάση μακροπρόθεσμα.

Αυτό είναι το κλειδί στην περίπτωση της Revolut. Η εταιρεία, η οποία σημείωσε αποτίμηση 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, προσπαθεί να αποκτήσει μια πιο πιστή βάση χρηστών και να αναπτύξει τη γραμμή των συνδρομών επί πληρωμή για να διαφοροποιήσει τα έσοδα.

Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται πελάτες που τη χρησιμοποιούν περισσότερο ως μόνιμο τραπεζικό πάροχο για όλες τις οικονομικές τους ανάγκες και όχι απλώς ως έναν προαιρετικό ταξιδιωτικό λογαριασμό χαμηλής αμοιβής για όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ