Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ο Κουκ στρέφει το ενδιαφέρον στην Ινδονησία για την κατασκευή μονάδας παραγωγής

Η Apple Inc  θα εξετάσει τη δυνατότητα κατασκευής μιας μονάδας παραγωγής στην Ινδονησία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Tim Cook, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Joko Widodo.

Ο CEO της Apple έφτασε στην Τζακάρτα την Τρίτη, μετά από επίσκεψη στο Βιετνάμ. Συναντήθηκε με τον Τζοκόουι, όπως είναι ευρέως γνωστός ο πρόεδρος, και θα εγκαινιάσει μια ακαδημία για προγραμματιστές της Apple στο νησί Μπαλί.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να δει την παραγωγή στη χώρα του και είναι κάτι που θα εξετάσουμε», δήλωσε ο Κουκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Η Apple δεν διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ινδονησία, αλλά έχει ιδρύσει τέσσερις ακαδημίες προγραμματιστών της.

Η Ινδονησία έχει έναν τεράστιο τεχνολογικά καταρτισμένο πληθυσμό, γεγονός που καθιστά την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας βασική αγορά-στόχο για επενδύσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το «αφεντικό» της Apple σκέφτεται την επέκταση στη χώρα.

Ο Κουκ επισκέφτηκε και το Βιετνάμ, όπου η Apple έχει εγκαταστήσει μεγάλο μέρος της βασικής παραγωγής των iPads, των AirPods και των Apple Watches στο Βιετνάμ και οι προμηθευτές των MacBooks επενδύουν επίσης στη χώρα. 

Πηγή: Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ