Νέα
  • ΓΔ: 899.18 +0.44%
  • Τζίρος: 25,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ζαχαράκη: Στις 14 Μαϊου ανοίγει ο τουρισμός

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη,  Η υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι τότε, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ, ενώ σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό.

Ακόμα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρεται στους σχεδιασμούς του υπουργείου ενόψει καλοκαιριού και σημειώνει ότι κάνουμε κάθε προσπάθεια, χρησιμοποιούμε κάθε μηχανισμό κα μέσο, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη χρονιά.

Στο επίκεντρο του κλάδου κρουαζιέρας η Ελλάδα

Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν για τον κλάδο της κρουαζιέρας τη φετινή χρονιά μετά το καταστροφικό 2020. Ήδη έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες κρουαζιέρες οι οποίες έχουν στο επίκεντρο την Ελλάδα, είτε ως home port, είτε ως έναν από τους βασικούς σταθμούς των δρομολογίων τους, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν και νέες από εταιρείες-κολοσσούς του κλάδου.

Οι εταιρείες φαίνεται πως έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού. Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, όλοι οι επιβάτες και τα μέλη των πληρωμάτων άνω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 πριν επιβιβαστούν στο πλοίο. Παράλληλα, όσοι είναι κάτω των 18 ετών θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR πριν από την επιβίβαση.

Τέλος οι εταιρείες θα ακολουθήσουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που καθορίζονται από το «Healthy Sail Panel», συμπεριλαμβανομένων συχνών απολυμάνσεων και αυστηρών απαιτήσεων σε εμβολιασμούς και tests.

Λιμάνι εκκίνησης η Χάιφα

Η αρχή, λοιπόν, θα γίνει από τον ερχόμενο Μάιο, όπου η Celestyal Cruises προγραμματίζει να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές τις στις 29 Μαΐου από το λιμάνι του Πειραιά με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal.

Επίσης για τον Μάιο, η Royal Caribbean έχει ανακοινώσει την δρομολόγηση του Odyssey of the Seas σε ελληνικά νησιά, με λιμάνι εκκίνησης τη Χάιφα του Ισραήλ. Ανάμεσα στους προορισμούς που θα προσεγγίσει το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο συγκαταλέγονται η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, ο Πειραιάς και η Λεμεσός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή περιλαμβάνεται στην πρόσφατη ταξιδιωτική συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με το Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα χιλιάδες Ισραηλινοί, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν αυξήσει σημαντικά τις επισκέψεις τους τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ