Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνεργασία ΕΟΤ - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την τουριστική ανάπτυξη

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψε η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου / Πηγή: Intime News

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του ΕΟΤ και του εργαστηρίου οικονομικής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού του τμήματος οικονομικών επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για μία συνεργασία για τη διεξαγωγή σύγχρονων και αναλυτικών ερευνών για τη διαμόρφωση ανάλογων δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος της συνεργασίας, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η ουσιαστική υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας σε ερευνητικό και σχεδιαστικό επίπεδο καθώς και η δημιουργία κατάλληλων εργαλείων για την περαιτέρω ενδυνάμωση της προώθησης και της προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εσωτερικό αλλά και τις διεθνείς αγορές. 

«H ανάπτυξη συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αποτελεί βασική παράμετρο της στρατηγικής του Οργανισμού» δήλωσε η πρόεδρος ο ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διαδικτυακή ανακοίνωση της υπογραφής του Μνημονίου και συνέχισε «για την προβολή της χώρας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ισχυρή δυναμική προκρίνεται η συνεργασία με φορείς που με την δράση τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία». 

Η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε πως «επιδιώκουμε να έχουμε τα καλυτέρα δυνατόν αποτελέσματα-δείκτες, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τις ανάγκες τόσο του εισερχόμενου όσο και του εγχώριου τουρισμού, δημιουργώντας σύγχρονες καμπάνιες, μητρώο επαγγελματιών, τουριστικό ψηφιακό χάρτη, αλλά και προϊόντα και ενημερώσεις για τον επισκέπτη του σήμερα», ενώ αναφερόμενη στην χρησιμότητα των επιστημονικών στοιχείων επισήμανε: «Ήδη συνειδητά και μεθοδευμένα συλλέγουμε δεδομένα μέσα από επιστημονικές βάσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και άλλα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τόσο την αξιοπιστία όσο και το ηθικό μέρος της προστασίας δεδομένων με όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο και αντικειμενικό τρόπο». 

Τέλος, υπενθύμισε πως η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του ΕΟΤ με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αποσκοπεί στην «ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΟΤ και τη δημιουργία ενός ακόμα πιο data driven Οργανισμού». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ