Νέα
  • ΓΔ: 905.46 +0.22%
  • Τζίρος: 43,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Reuters: Η Ελλάδα καταργεί την καραντίνα για τουρίστες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες

Τουρίστας στο αεροδρόμιο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H Ελλάδα σχεδιάζει να άρει από την επόμενη εβδομάδα την υποχρεωτική καραντίνα για τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πέντε άλλες χώρες, οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί ή έχουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο είχε αρθεί η υποχρέωση καραντίνας για τους τουρίστες από το Ισραήλ που έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν αρνητικό τεστ.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, πριν το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Τουρισμού.

Η πηγή είπε ότι οι πολίτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας καθώς και δύο συνοριακών σταθμών.

Οι ταξιδιώτες από τις παραπάνω χώρες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει τις δύο δόσεις των εμβολίων ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ που έχει γίνει έως 72 ώρες πριν την άφιξή τους, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα.

Σήμερα, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν τεστ που να είναι αρνητικό και να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τα ΗΑΕ, απαιτείται και δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ