Νέα
  • ΓΔ: 877.99 +0.19%
  • Τζίρος: 39,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EasyJet: Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα είναι έτοιμο για ταξίδια από τα τέλη Μαΐου

EasyJet
Πηγή: APImages

Η βρετανική αεροπορική εταιρία easyJet ανακοίνωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει να πραγματοποιεί περισσότερες πτήσεις από τα τέλη Μαΐου και ύστερα και ότι έως τότε οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να είναι ανοικτές για τους Βρετανούς παραθεριστές, σκιαγραφώντας μια αισιόδοξη εικόνα για την επιστροφή στα ταξίδια.

Στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη αγορά της easyJet, συνεχίζει να επικρατεί αβεβαιότητα για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα ταξίδια και ποιες χώρες θα βρεθούν στην «πράσινη» λίστα των προορισμών χαμηλού κινδύνου.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες στις αρχές Μαΐου και η νωρίτερη ημερομηνία για την επανέναρξη των ταξιδιών είναι η 17η Μαΐου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αναμένεται να είναι ανοικτό για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, αγνοώντας τις ανησυχίες για ένα νέο κύμα κρουσμάτων COVID-19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Θα περίμενα ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, έως τη στιγμή που θα ανοίξουν και πάλι τα ταξίδια, ότι οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης θα είναι σε αυτή την κατηγορία», δήλωσε αναφορικά με τη βρετανική ‘πράσινη’ λίστα.

Ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι, λέγοντας ότι η ‘πράσινη’ λίστα μπορεί να περιοριστεί στην Ισλανδία, τη Μάλτα και το Ισραήλ, χώρες που έχουν καταγράψει μεγαλύτερη πρόοδο με τα εμβολιαστικά προγράμματα συγκριτικά με μεγάλους προορισμούς για αναψυχή στην Ευρώπη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Η easyJet κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την ‘πράσινη’ λίστα το συντομότερο δυνατόν, λέγοντας ότι το βασικότερο ερώτημα από τους πελάτες της είναι πού μπορούν να ταξιδέψουν.

Η αεροπορική εταιρία επανέλαβε επίσης την κριτική της για το σχέδιο της Βρετανίας να καταστήσει τα τεστ PCR για την COVID-19 προαπαιτούμενο για τα ταξίδια σε χώρες της ‘πράσινης’ λίστας, λέγοντας ότι το υψηλό κόστος των τεστ θα πλήξει τη ζήτηση.

Για το τρίμηνο από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουνίου, η easyJet ανακοίνωσε ότι η δυναμικότητά θα είναι στο 20% των επιπέδων του 2019, αλλά ότι θα περιλαμβάνει χαμηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο και τον Μάιο, πριν αυξηθούν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με αναλυτές της Goodbody, η δυναμικότητα μπορεί να φθάσει το 35% με 40% τον Ιούνιο.

Ο Λούντγκρεν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί η δυναμικότητα του Ιουλίου, είπε ωστόσο ότι η εταιρία είναι έτοιμη να αυξήσει γρήγορα τις πτήσεις της και έχει την ευελιξία να αλλάξει τα δρομολόγιά της ανάλογα με τους περιορισμούς.

Οι πτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω της πανδημίας τους τελευταίους 12 μήνες και η easyJet πέταξε με μόλις το 9% της δυναμικότητας του 2019 στους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο.

Ωστόσο η καλύτερη της αναμενόμενη περικοπή κόστους βοήθησε την εταιρία να προβλέψει προ φόρων ζημίες μεταξύ 690 εκατ. και 730 εκατ. λιρών για το εξάμηνο που έληξε στα τέλη Μαρτίου, καλύτερα από τη μέση εκτίμηση της αγοράς για ζημίες 752 εκατ. λιρών. Η εταιρία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 20 Μαΐου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ