Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Με σταδιακά βήματα το άνοιγμα από τη Ρωσία

Χάρης Θεοχάρης / Πηγή: Intime
Χάρης Θεοχάρης / Πηγή: Intime

Σταδιακά θα γίνει η ροή Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό, Ζαρίνα Ντογκούζοβα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

«Συμφωνήσαμε σταδιακά και με βήματα, συνυπολογίζοντας την ασφάλεια των τουριστών μας, να προχωρήσουμε στο ζήτημα της περαιτέρω διεύρυνσης των τουριστικών ροών», δήλωσε η Ντογκούζοβα

«Ενδιαφερόμαστε για τη σταδιακή, ασφαλή και άνετη αποκατάσταση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε στενές επαφές με την ελληνική πλευρά με σταθερή ανταλλαγή πληροφοριών, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των πολιτών μας», διαβεβαίωσε. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με μακρές, στενές και φιλικές σχέσεις, πράγμα, που επιβεβαιώνεται από τις δραστήριες και στενές οικονομικές και ανθρωπιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κ. Ντογκούζοβα και θέσαμε όλη τη βεντάλια του ασφαλούς ανοίγματος, πώς ακριβώς θα γίνει, τα δικά μας συστήματα, τα αντίστοιχα συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θεωρώ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε με εντατική δουλειά το επόμενο διάστημα τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα και γιατί όχι ροές, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να υπάρξουν πέρυσι», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού και συνέχισε:

«Πράγματι έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από τις 14 Μαΐου και μετά. Το σύστημά μας έχει αρκετά σημεία, τα οποία έχουν περιγραφεί ήδη, τις λεγόμενες πέντε γραμμές άμυνας και συνεπώς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που το άνοιγμα θα είναι ασφαλές και για όσους φιλοξενούμε, αλλά φυσικά και για τους Έλληνες πολίτες. Δεν βλέπουμε κάτι, το οποίο να μας οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα, παρ' όλ' αυτά πάντοτε είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες για να σιγουρέψουμε ότι οι συνθήκες εκείνες είναι τέτοιες, που θα επιτρέψουν να το υλοποιήσουμε με ασφάλεια».

Συναντήσεις Θεοχάρη με κορυφαίους Ρώσους τουριστικούς παράγοντες

Ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί τώρα διαδοχικές συναντήσεις με τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας και του ελληνορωσικού τουρισμού και θα συναντηθεί απόψε με τον κυβερνήτη της Γιακουτίας, τον επιφανή φιλέλληνα Αϊσέν Νικολάεφ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Δήμαρχος Γιακούτσκ στην αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της Γιακουτίας με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αύριο ο Χ. Θεοχάρης θα συνεχίσει τις επαφές του στη Μόσχα με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών και την αρμόδια για τις τουριστικές πτήσεις ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ