Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καταργείται από τη Δευτέρα η υποχρεωτική καραντίνα επισκεπτών – Ποιες χώρες αφορά

Ελευθέριος Βενιζέλος / Πηγή: Intime
Ελευθέριος Βενιζέλος / Πηγή: Intime

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, οι επιβάτες από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από πέντε ακόμα χώρες δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα, γνωστοποίησε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, επισκέπτες από την ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά την άφιξή τους στη χώρα από τις 19 Απριλίου και ύστερα, δεν θα είναι υπόχρεοι υποβολής σε 7ημερη καραντίνα.

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για κορονοϊό εντός 72 ωρών από την άφιξή τους.

Σε πρώτη φάση, οι εν λόγω αφίξεις θα επιτρέπονται σε συγκεκριμένα αεροδρόμια, όπως παραδείγματος χάριν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και επτά ακόμη δημοφιλών προορισμών, ενώ από τις 14 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να «ανοίξει» επισήμως η σεζόν, θα πραγματοποιούνται πτήσεις σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως τα υφιστάμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως π.χ. οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ισχύουν για τους ξένους επισκέπτες.

Χωρίς καραντίνα οι επισκέπτες από το Ισραήλ

Εντός του πλαισίου της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ήδη από τις 25 Μαρτίου, κατόπιν οδηγίας της Πολιτικής Αεροπορίας, η είσοδος των Ισραηλινών τουριστών στην χώρα μας πραγματοποιείται χωρίς επταήμερη καραντίνα.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ΚΥΑ, επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, χωρίς καραντίνα, των πολιτών από το Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 και που θα φέρουν μαζί τους αποδεικτικό εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Επίσης πρέπει να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και να φέρουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα υποδέχεται τους Ρώσους ενδεχομένως πριν από τις 14 Μαΐου

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ολοκληρώθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα οι επίσημες διαβουλεύσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στη Μόσχα με τους αρμόδιους για την τουριστική πολιτική και τις μεταφορές στη Ρωσία, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την πρόθεση να αρθούν το ταχύτερο δυνατό κάποιοι από τους υγειονομικούς περιορισμούς στα ταξίδια και τις αεροπορικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού: «Έχουμε συζητήσεις σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Ρωσικό Οργανισμό Τουρισμού και κυρίως με το Υπουργείο Μεταφορών, που είναι πιο αρμόδιο, για να δούμε πώς μπορούμε να εξομαλύνουμε το πτητικό έργο και πώς μπορούμε να επιτρέψουμε να άρουμε ακόμη πιο νωρίς κάποιους από τους περιορισμούς, όχι όλους φυσικά. Οι συζητήσεις όπως είπα έγιναν σε καλό κλίμα και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και οι δύο φορείς, το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να γίνουν κοινά αιτήματα προς τις αντίστοιχες υγειονομικές επιτροπές για να μπορέσουμε να πάρουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις».

Το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Τουρισμού και οι πολυάριθμες συνεντεύξεις του σε κομβικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον των Ρώσων δημοσιογράφων και της κοινής γνώμης, καθώς είναι συνεχείς οι αναφορές στις δηλώσεις του, όπως η επισήμανση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΣΣ ότι η Ελλάδα «είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Ρώσους, οι οποίοι σχεδίαζαν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία», όμως χάνουν αυτή τη δυνατότητα λόγω της πρόσφατης διακοπής των πτήσεων προς Τουρκία έως την 1η Ιουνίου, που αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση.

TUI Russia: Αναμένονται 300.000 τουρίστες στην Ελλάδα

Περίπου 300 χιλιάδες Ρώσους αναμένει να στείλει η TUI Russia στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, εάν αυτή ξεκινήσει εντός του χρονοδιαγράμματος και οι πτήσεις πραγματοποιούνται δίχως περιορισμούς.

Αυτό γνωστοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Τάρας Ντεμούρα, μετά από συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Ευθυγραμμισμένη με το σχέδιο του υπουργείου για πλήρη εκκίνηση της σεζόν στις 14 Μαΐου, η εταιρεία αναφέρει πως οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα », δήλωσε ο κ. Ντεμούρα μετά τη συνάντηση.

«Εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν, ενώ η TUI Russia θα προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της  Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη», κατέληξε.

Πώς θα γίνεται από Δευτέρα η είσοδος Σέρβων ταξιδιωτών

Ο Χάρης Θεοχάρης είχε διευκρινίσει πριν από λίγες ημέρες ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν από την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν

Οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 19 Απριλίου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Διευκρίνισε ότι η είσοδος των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ανέφερε επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ όχι παλαιότερο των 72 ωρών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες από το ταξίδι στην Ελλάδα, ανέφερε στο Tanjug ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ' εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ