Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρεμιέρα την Δευτέρα 19 Απριλίου για τον τουρισμό - Από ποιές χώρες θα έρθουν ταξιδιώτες

Πηγή: Intime

Η ώρα που οι πρώτοι τουρίστες θα φτάσουν στην Ελλάδα σήμανε. Από την Δευτέρα 19 Απριλίου ανοίγουν τα σύνορα και ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν τα έρθουν στην Ελλάδα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα υπό την προϋπόθεση όμως, ότι είτε θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, είτε θα έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ 72 ωρών ή να έχουν ανοσία, εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει με covid - 19.

Οι τουρίστες αυτοί θα πρέπει να είναι είτε από χώρες της ΕΕ, είτε ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι για την τελευταία χώρα είναι σε ισχύ και διμερής συμφωνία.

Την σχετική ανακοίνωση έχει κάνει και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Πατέλης με tweet.

Είσοδος στην χώρα από εννέα αεροδρόμια

Στην Ελλάδα οι τουρίστες θα εισέρχονται μέσω εννέα αεροδρομίων που είναι τα εξής: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι όροι, δηλαδή εμβολιασμός ή τεστ θα ισχύουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και την Δευτέρα 19 Απριλίου ισχύει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

Το άνοιγμα αυτό πάντως έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθούν αδυναμίες, κενά ή λάθη και να διορθωθούν. Επισήμως η φετινή θερινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021.

Τότε είναι δεδομένο ότι θα επιτραπεί η είσοδος και σε πολίτες άλλων χωρών, υπό την προϋπόθεση πάντα να έχουν εμβολιαστεί ή να διαθέτουν ανοσία, ή να προσκομίζουν αρνητικό τεστ COVID.

Δίχτυα Θεοχάρη στην Ρωσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Ρωσία, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της τουριστικής.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με εξέχοντες παράγοντες του τουριστικού κλάδου, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα (tour operators κ.ά.)

Η επίσκεψη του Χ. Θεοχάρη στην Ρωσία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλήθηκε εκτενέστατα στα ΜΜΕ της χώρας, έντυπα και ηλεκτρονικά. Υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών, προβολή των διαδοχικών συνεντεύξεων τις οποίες παραχώρησε ο υπουργός, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων ταξιδιωτών για την Ελλάδα.

Επιπλέον, η αυξημένη δημοσιότητα της επίσκεψης του Χ. Θεοχάρη υπήρξε αφορμή για την προβολή της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ