Νέα
  • ΓΔ: 916.38 -0.40%
  • Τζίρος: 25,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για 160 χώρες λόγω κορονοϊού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταξιδιωτική οδηγία για περίπου το 80% των χωρών του κόσμου θα εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επικαλούμενο «πρωτοφανείς κινδύνους για τους ταξιδιώτες» από την πανδημία της COVID-19.

Oι ΗΠΑ είχαν ήδη θέσει 34 από τις περίπου 200 χώρες στη «μαύρη λίστα» για τους ταξιδιώτες, δηλαδή στο «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε». Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ρωσία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Κόσοβο, το Τσαντ, η Κένυα, η Αϊτή, η Μοζαμβίκη και η Τανζανία.

Με την επικαιροποίηση της μαύρης λίστας θα μπουν σε αυτή άλλες 130 χώρες. «Η αναθεώρηση αυτή θα καταλήξει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των χωρών στο επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε, περίπου στο 80% των χωρών του κόσμου», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει μία επαναξιολόγηση της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης σε κάποιες χώρες, αλλά μάλλον «αντανακλά μία προσαρμογή στο σύστημα ταξιδιωτικών συμβουλών του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για να στηρίζεται περισσότερο στις υφιστάμενες επιδημιολογικές αξιολογήσεις (του Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Νόσων - CDC)».

Τα ταξίδια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης ήταν απαγορευμένα για τους περισσότερους Αμερικανούς λόγω των περιορισμών της COVID-19. Η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει την είσοδο σχεδόν όλων των μη Αμερικανών πολιτών που επισκέφθηκαν πρόσφατα πολλές χώρες της Ευρώπης, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Ιράν και τη Νότια Αφρική.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την άρση των περιορισμών αυτών.

Χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ταξιδιών ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

«Η αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι θερμός υποστηρικτής της ύπαρξης ενός οδικού χάρτη, που θα στηρίζεται στα δεδομένα αναφορικά με τους κινδύνους, για την αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών», δήλωσε η οργάνωση Airlines for America που εκπροσωπεί τους μεγάλους αμερικανικούς αερομεταφορείς.

Η οργάνωση σημείωσε ότι θα συνεχίσει «να πιέζει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διαμορφώσει με διαφάνεια τα κριτήρια για το εκ νέου άνοιγμα των διεθνών αγορών.

H CDC είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Απρίλιο ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιασθεί πλήρως κατά του κορονοϊού μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια εντός των ΗΠΑ με «χαμηλό κίνδυνο», αλλά ο διευθυντής της, Rochelle Walensky, τους αποθάρρυνε, αναφέροντας τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.  

«Γνωρίζουμε ότι τώρα έχουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Θα τασσόμουν κατά των ταξιδιών παντού. Δεν συνιστούμε τα ταξίδια αυτό τον καιρό, ιδιαίτερα για τους μη εμβολιασμένους», δήλωσε ο Walensky στις 2 Απριλίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ