Νέα
  • ΓΔ: 914.68 -0.58%
  • Τζίρος: 28,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες βλέπουν ανάκαμψη - Νέα πτήση της United προς την Ελλάδα

Τουρίστας στο αεροδρόμιο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Οι μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για μία σημαντική ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης το καλοκαίρι, ενισχύοντας το πτητικό τους πρόγραμμα, αλλά οι αισιόδοξες προβλέψεις τους επισκιάζονται από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που μαίνεται σε πολλές χώρες.

Δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο: «Πού μπορείτε να πετάξετε τώρα; Σε κίνδυνο τα θερινά όνειρα των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών», αναφέρει ότι μόλις αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ταξιδιωτική απαγόρευση για το 80% των χωρών του κόσμου.  

Η American Airlines και η Delta Air Lines είναι μεταξύ των αερομεταφορέων που ενίσχυσαν πολύ τη δυναμικότητά τους τις τελευταίες εβδομάδες. Η American σχεδιάζει για το καλοκαίρι να προσφέρει πάνω από το 90% των θέσεων που έδινε το 2019 για εγχώριους προορισμούς και το 80% για τις διεθνείς πτήσεις, παρά το ότι οι νέες μεταλλάξεις του ιού απειλούν την ανάκαμψη.

Η Delta δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες «αρχίζουν να παίρνουν πίσω τις ζωές τους», ενώ η United Airlines Holdings εμφανίζεται πιο επιφυλακτική αλλά εξακολουθεί να αναμένει ότι αυτό το τρίμηνο θα υλοποιήσει πάνω από το 50% του προ της πανδημίας προγράμματός της.

Για να ενισχύσει το διεθνές πρόγραμμά της, η United προσπαθεί να προσελκύσει την τουριστική διάθεση των Αμερικανών με νέες εποχικές πτήσεις προς την Ελλάδα, την Ισλανδία και την Κροατία.

Η American περικόπτει τις πτήσεις της προς τη Νότια Αμερική, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας στη Βραζιλία, αλλά ενισχύει το εγχώριο πρόγραμμα, με πτήσεις προς το Ορλάντο από οχτώ αμερικανικές πόλεις το καλοκαίρι.

Στα επίπεδα του 2019 οι τιμές των εισιτηρίων

Το Bloomberg σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως οι μεγάλοι αερομεταφορείς προβάλλουν την ενίσχυση των πτήσεων τους, οι επενδυτές ανησυχούν για την έκταση της ανάκαμψης. Ο δείκτης Standard & Poor’s για τις μετοχές των πέντε μεγαλύτερων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών καταγράφει πτώση για δέκα συνεχόμενες συνεδριάσεις, που είναι το μεγαλύτερο σερί από το 1989.

Το άλλο σημαντικό θέμα αφορά τις τιμές των εισιτηρίων. Τον Μάρτιο, οι τιμές ήταν περίπου ένα τρίτο χαμηλότερες για τις εγχώριες πτήσεις, αλλά για το καλοκαίρι οι μέσες τιμές φαίνεται να κινούνται στα επίπεδα του 2019.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της κρίσης του κορονοϊού έχουν σταματήσει τις πτήσεις σε πολλούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Αμερικανών στο εξωτερικό, με τις διεθνείς πτήσεις να ανέρχονται σήμερα σε λιγότερο από το 9% της δυναμικότητάς τους.

Ταξιδιωτικοί προορισμοί από ΗΠΑ
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ