Νέα
  • ΓΔ: 868.2 +0.05%
  • Τζίρος: 11,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Αυτό είναι το πρωτόκολλο για διακοπές στην Ελλάδα (pics)

Τουρίστες στην Ακρόπολη
Τουρίστες στην Ακρόπολη / Πηγή: Intime

Το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα οι τουρίστες από την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Μαΐου, δημοσιεύθηκε στο gov.gr. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν χρηστικό οδηγό προς τους ταξιδιώτες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες που είναι ανοιχτές και αυτές που παραμένουν κλειστές.

Το πρωτόκολλο προσφέρεται σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) και περιέχει ακόμα «15 ερωτήσεις-απαντήσεις για το άνοιγμα του τουρισμού το 2021» στην Ελλάδα. Το πρωτόκολλο περιγράφει τις απαιτήσεις που ζητούνται από τους ταξιδιώτες κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, αλλά και κατά την παραμονή τους εδώ, ενώ παρέχει οδηγίες «για να διασφαλίσουμε την υγεία σας, την υγεία της οικογένειάς σας, όπως επίσης και την υγεία όλων όσοι εμπλέκονται στο να σας προσφέρουν μια ασφαλή εμπειρία φιλοξενίας».

«Απόλυτη προτεραιότητά μας η υγεία σου»

«Αγαπητέ ταξιδιώτη, σε καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και ευχόμαστε να απολαύσεις μια θαυμάσια και αξέχαστη εμπειρία διακοπών», αναφέρει αρχικά το «Πρωτόκολλο αφίξεων και αναχωρήσεων». Και συνεχίζει: «Θέλουμε να γνωρίζεις ότι έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αισθάνεσαι ασφαλής στη χώρα μας και να παραμείνεις υγιής. Η υγεία σου είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ακολούθως, παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα, από τη στιγμή που ο ταξιδιώτης θα αρχίσει την προετοιμασία του για το ταξίδι στη χώρα μας, έως και κατά τη διάρκεια της παραμονής του.  

Η μουσική στα ξενοδοχεία

Περιγράφει ποιες δραστηριότητες είναι ανοιχτές, αναφέροντας συγκεκριμένα αρχαιολογικούς χώρους, εστίαση, λιανεμπόριο, φαρμακεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, κρουαζιέρα, διασκέδαση-ψυχαγωγία κ.λπ. Ειδικά ως προς τη διασκέδαση, στο πρωτόκολλο ξεκαθαρίζεται ότι απαγορεύεται η αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα εστίασης, με την εξαίρεση εστιατορίων, μπαρ, καφετεριών που λειτουργούν σε ξενοδοχεία και παρέχουν υπηρεσίες μόνο στους πελάτες των ξενοδοχείων.

Το πρωτόκολλο για διακοπές στην Ελλάδα:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ