Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φόρουμ Δελφών - Ρέτσος: Συγκρατημένη αισιοδοξία και μεγάλη αγωνία για τον τουρισμό

«Συγκρατημένη αισιοδοξία και μεγάλη αγωνία κυριαρχούν στις τουριστικές επιχειρήσεις με αφορμή το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επισήμανε ότι «όλοι προετοιμάζονται να ανοίξουν, καθώς με δεύτερη χρονιά κλειστές τις επιχειρήσεις, ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητά τους είναι πολύ μεγάλος. Πλέον, η τιμή δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να ταξιδεύσει κάποιος. Το στοίχημα, είναι η υγειονομική ασφάλεια των προορισμών και των επιχειρήσεων και σε αυτό θα πρέπει να επενδύσουν πολιτεία και επαγγελματίες του κλάδου.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αφού ανάφερε ότι αυτές πάντα ήταν παρακινδυνευμένες, τα επίπεδα από 40% έως 50% των αφίξεων του 2019 είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση. Το 40% είναι ένα ρεαλιστικό μέγεθος, ενώ το 50% είναι ένα μέγεθος με πολύ σημαντικό αποτύπωμα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανάφερε. Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά αυτή θα είναι χρονιά των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και αν δεν υπάρχει κάποιο πισωγύρισμα, ελέω της πανδημίας, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών μπορεί να παραταθούν και μέχρι το Φθινόπωρο.

Όπως είπε, σημαντικές ροές τουριστών από Βρετανία και Γερμανία αναμένονται στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, ενώ σημαντική ζήτηση υπάρχει από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ, είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν 7 προγραμματισμένες πτήσεις που την συνδέουν με την Ελλάδα, κάτι που δεν υπήρχε το 2019, όπως είπε, ο κ. Ρέτσος. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ευελπιστεί να εξομαλυνθούν τα ζητήματα με τις πτήσεις από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ, χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στις αφίξεις επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ