Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

SKY express: Ξεκινά πτήσεις για Παρίσι και Λονδίνο - Συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη

Μείσω 83% στη συνολική επιβατική κίνηση
Πηγή: Intime

Στη μεγάλη προσπάθεια καθιέρωσης της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο συμμετέχει η SKY express ενισχύοντας συστηματικά το πτητικό της έργο και επενδύοντας σε νέα αεροσκάφη.

Σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια της για το καλοκαίρι ανακοινώνοντας νέους δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο. Σε μια περίοδο που το πτητικό έργο συρρικνώνεται διεθνώς λόγω της πανδημίας, η SKY express επεκτείνεται συστηματικά αθροίζοντας σήμερα συνολικά 43 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς.

Μετά την έναρξη πτήσεων στο εξωτερικό με Λάρνακα και Βρυξέλλες και την επέκταση στο εσωτερικό με τα νέα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και προσεχώς την νέα σύνδεση Βόλος - Ηράκλειο και αργότερα με την Κέρκυρα, σειρά έχουν προορισμοί κομβικής σημασίας από το Αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως η σύνδεση με το Παρίσι (Charles de Gaulle) από 5 Ιουνίου και το Heathrow του Λονδίνου από 1η Αυγούστου. Προσεχώς αναμένονται και νέα δρομολόγια προς Λυόν, Νάντη, Αμβούργο και Ντόρτμουντ.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του στόλου της, η Sky Express ήταν το 2020 ο μοναδικός αγοραστής αεροσκαφών της Airbus, αποκτώντας σε χαμηλή τιμή έξι καινούργια Airbus A320neo. Με την παραλαβή του 5ου στις 28 Μαΐου και του 6ου τον Ιούνιο, θα διαθέτει πλέον τον πιο «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικά στόλο (green fleet) σε σύνολο αεροσκαφών. Η αεροδυναμική και oι πρωτοποριακοί κινητήρες που έχει επιλέξει η SKY express, εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, λιγότερο θόρυβο, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερη αυτονομία.

«Η αγορά των έξι Airbus A320neo είναι στρατηγική κίνηση που αναβαθμίζει σημαντικά το πτητικό έργο της κρητικής εταιρείας, επιτρέποντάς της πλέον να διεκδικήσει μερίδια σε δημοφιλή και λίαν εμπορικά δρομολόγια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της SKY express Θ. Κροκίδας επισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι να πετάμε πιο ψηλά, πιο μακρυά».

«Δίνουμε τη δική μας μάχη για την καθιέρωση της Ελλάδας ως 12μηνου προορισμού. Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διεθνής τάση του remote work. Η τουριστική περίοδος που ξεκινά βρίσκει την SKY express σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας και του τουρισμού. Με τα νέα, υπερσύγχρονα αεροπλάνα μας, οι πελάτες μας απολαμβάνουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε 43 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται. Η SKY express ικανοποιεί την ανάγκη για αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα με ανταγωνιστικούς όρους. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη επιλογή του απαιτητικού ταξιδιώτη» τόνισε η γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR Βασιλική Χριστίδη.

Από την πλευρά της η διευθύντρια επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου τόνισε: «H επέκταση του διεθνούς δικτύου της SKY express και η προσθήκη δύο ακόμη ιδιαίτερα σημαντικών συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αγορά μας και ενισχύει τις επιλογές των ταξιδιωτών.

Mετά τη Λάρνακα και τις Βρυξέλλες, καλωσορίζουμε με χαρά τις νέες διεθνείς συνδέσεις, Παρίσι και Λονδίνο / Heathrow, κι ευχόμαστε στους στενούς συνεργάτες μας επιτυχία, ασφαλείς και γεμάτες πτήσεις και συνεχή και δυναμική αναπτυξιακή πορεία. Από τη δική μας πλευρά, επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τον αεροπορικό συνεργάτη μας και συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του τουρισμού και της οικονομίας».

Σημειώνεται πως η εταιρεία στηρίζει δυναμικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου με τη διεθνή καμπάνια «Greece is bliss». Η εκστρατεία αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει όχι μόνο ταξιδιωτικό, αλλά και επαγγελματικό προορισμό. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρωτοβουλία «Working from a distance» την οποία πλαισιώνουν τα φωτογραφικά αφιερώματα της βραβευμένης ταξιδιωτικής φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

Με την αναβαθμισμένη SKY express, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους (best value fare), προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής «CarePlane».

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Ομίλου καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης, με την Skyserv, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες. Σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ