Νέα
 • ΓΔ: 834.83 -0.17%
 • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός για όλους: Πώς θα διευρυνθούν ο δικαιούχοι - Διακοπές με επιδότηση έως 100%

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Νέος κύκλος αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού με στόχο να καλυφθεί πλήρως το κονδύλι των 100 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέφθηκε πέρσι και να ενισχυθεί ουσιαστικά ο εσωτερικός τουρισμός.

Τα περσινά voucher που δεν αξιοποιήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, ενώ αναμένεται νέος κύκλος αιτήσεων με στόχο να προστεθούν δυνητικά 100.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα που προσφέρει γενναία επιδότηση για διακοπές στην Ελλάδα

Πάνω από 46.000 έκαναν διακοπές πέρσι με το πρόγραμμα

Την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας. 

Το πρόγραμμα πήρε πρόσφατα παράταση μέχρι το τέλος του 2021, διότι δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία το 2020, χιλιάδες δικαιούχοι δεν μπόρεσαν πέρσι να αξιοποιήσουν τα vouchers που είχαν στην κατοχή τους. Φέτος, καθώς ο τουρισμός ανοίγει, εκτιμάται πως το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλύτερα. 

Μετά από πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και σημαντικά διευρυμένο προς όφελος χιλιάδων δικαιούχων.  

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Ειδικότερα :

 • δίνεται πλέον η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε πέρσι η πρώτη δημόσια πρόσκληση του προγράμματος.
 • Προστίθενται νέοι πάροχοι, δηλαδή περισσότερα καταλύματα και τουριστικά γραφεία. Ήδη έχει σταλεί σχετικό ενημερωτικό newsletter στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά γραφεία

Το υπουργείο Τουρισμού έχει στείλει ήδη ενημέρωση σε όσους δικαιούχους δεν αξιοποίησαν πέρυσι το πρόγραμμα, ενώ αναμένεται σύντομα να ανοίξουν ξανά οι αιτήσεις ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στο OPEN και στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ότι συμβαίνει» η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη προαναγγέλοντας επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα:

«Πρέπει να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Ανακοινώνουμε τη Δευτέρα ότι διευρύνουμε το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Θα έχουμε περισσότερους δικαιούχους σε περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα»

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;

Οι δικαιούχοι επιλέγονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων:

Πως γίνεται η αίτηση;

 • Πρόσβαση σε Η/Υ - κινητό
 • Με ενεργούς κωδικούς taxisnet
 • Με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του
Η Καλντέρα στη Σαντορίνη

Οι όροι του προγράμματος

Μέχρι στιγμής δικαιούχοι evoucher είναι όσοι κληρώθηκαν την 31/7/2020, ενώ η πρόσβαση στον αριθμό e-voucher γίνεται μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι συνδέονται στο πεδίο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΣΥΝΔΕΣΗ με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή της αίτησης.

Πως θα επιλέξω κατάλυμα;  

Ο κατάλογος με το οριστικό Μητρώο Παρόχων ανά περιφέρεια έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr. Θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει και να κάνετε κράτηση είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email για την περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Τι ποσό δικαιούμαι;

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνετε κράτηση. Από 20.04.2021 έχετε τις παρακάτω επιλογές αξιοποίησης του e-voucher που έχετε στα χέρια σας:

 • 2 διανυκτερεύσεις / Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή
 • 3 διανυκτερεύσεις / Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

Παραδείγματα: 

 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις χωρίς συμμετοχή, επιδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού σε ποσοστό 100%.
 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 50€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο την ημέρα.
 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 60€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 20€/το άτομο την ημέρα.

Εναλλακτικά 

 • 4 διανυκτερεύσεις / Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο & Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Παραδείγματα: 

 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 30€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 6€/το άτομο την ημέρα και επιδότηση 24€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 30€.
 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 25€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 5€/το άτομο/την ημέρα και επιδότηση 20€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 25€.
 • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο/την ημέρα και επιδότηση 30€/την ημέρα το άτομο. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι 10 ευρώ και η επιδότηση είναι 30€.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δικαιούχου και των ωφελουμένων; 

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:

 1. Επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
 2. Το evoucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα κατάλυμα για 2, 3 ή 4 συνεχείς διανυκτερεύσεις, είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται σε άλλα πρόσωπα.
 3. Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας και την επιδότηση αυτής ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.
 4. Προϋπόθεση για τη χρήση του evoucher είναι η διαμονή για το συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων που έχει συμφωνηθεί κατά την άφιξη. Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση
 5. Σε περίπτωση που ζητηθεί προκαταβολή από τον πάροχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της συμμετοχής του δικαιούχου. Αν η επιδότηση φτάνει στο 100% υπάρχει η δυνατότητα το κατάλυμα να ζητήσει προκαταβολή ως εγγύηση για την κράτηση, την οποία όμως θα επιστρέψει στο σύνολο της στον δικαιούχο κατά την άφιξη. 
 6. Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής για διάστημα μεγαλύτερο των 4 διανυκτερεύσεων γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σ’ αυτήν.

Διακοπές με τουριστικό γραφείο

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει και διακοπές μέσω τουριστικών γραφείων.

Δικαιούχοι evoucher για το πρόγραμμα μέσω Τουριστικών Γραφείων είναι όσοι δεν κληρώθηκαν την 31/7/2020, η πρόσβαση στον αριθμό e-voucher γίνεται μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Πως θα επιλέξω τουριστικό γραφείο;

 • To “e-voucher” που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες που προσφέρουν οι πάροχοι/τουριστικά γραφεία και οι συνεργαζόμενες με αυτούς επιχειρήσεις, οι οποίοι παρέχουν για τις ανάγκες του παρόντος προγράμματος «τουριστικά πακέτα», εντός της ελληνικής επικράτειας.
 • Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Για παράδειγμα:

 1. Για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 200€ κατ ́ άτομο με έναν δικαιούχο και χωρίς κανένα ωφελούμενο μέλος, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 100€
 2. Για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 240€ κατ ́ άτομο με έναν δικαιούχο και χωρίςωφελούμενα μέλη, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 120 €.
 3. Για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 240€ κατ ́ άτομο με έναν δικαιούχο και δύοωφελούμενα μέλη, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 120 € επί 3 (120€ x3=360€).
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ