Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θεοχάρης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αύξηση των τουριστικών ροών

Πηγή: Eurokinissi

Η υγειονομική ασφάλεια στα ταξίδια των πολιτών του κόσμου ανδεικνύεται ο σημαντικότερος παράγοντας που θα καθορίσει τις τουριστικές ροές ανάμεσα στις χώρες, συμφώνησαν τόσο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, όσο και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, επ' ευκαιρία της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη που φιλοξενείται από την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι από τη στιγμή της επαννεκίνησης παρατηρήθηκε μια επιτάχυνση των ρυθμών αποκλιμάκωσης της πανδημίας, γεγονός που δικαιώνει την επιλογή του ανοίγματος με βάση το πλάνο που ακολουθήθηκε. Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης για μια ακόμη φορά στάθηκε στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και στην γρήγορα διάδοση των εμβολιασμών, που με τη σειρά τους θα διευκολύνουν τους αεροδιαδρόμους για τα ταξίδια. Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή που θα ανκάμψει στον τουρισμό και η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την προσπάθεια. Αλλωστε οι πρωτοβουλίες για το ψηφιακό πιστοποιητικό και οι δράσεις στο μέτωπο της αναγνώρισης τρίτων εμβολίων υπογραμμίζουν την άνω διαπίστωση εξήγησε ο κ. υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Πολολικασβίλι ανέδειξε τον ισχυρό ρόλο της Ελλάδας στην προσπάθεια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που επελέγη η Αθήνα για την διεξαγωγή της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη. «Αγκάθια» και για τη φετινή τουριστική περίοδο παραμένουν οι δυσκολίες στα ταξίδια ανάμεσα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες εντός της ΕΕ, ανάφερε ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η εξομάλυνση αυτών τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται εναρμονισμένα πρωτόκολλα, αλλά εντονότερη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες, όπως τονίστηκε.

Η 66η Συνάντηση της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη παρέχει την ευκαιρία στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη να συζητήσουν για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία αλλά και να καθορίσουν το μέλλον του τουρισμού, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές, και κοινά πρωτόκολλα, με στόχο τη βιώσιμη ανάκαμψη του κλάδου, με ασφαλή και συντονισμένο τρόπο.

Παράλληλα με τη θεσμική συνάντηση, πραγματοποιείται στην Αθήνα και θεματική εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά COVID εποχή», στην οποία ειδικοί από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διά ζώσης το ρόλο της βιωσιμότητας για το μέλλον του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ