Νέα
  • ΓΔ: 893.54 +0.59%
  • Τζίρος: 14,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Αυξήσεις κρατήσεων για διακοπές από Ευρωπαίους τουρίστες

Οι κρατήσεις για διακοπές στο εξωτερικό  από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αυξάνονται σημαντικά, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, σε αντιδιαστολή με την ψυχρολουσία που επεφύλαξε η βρετανική κυβέρνηση με την προχθεσινή απόφασή της.

Η κατάσταση σημειώνει το δημοσίευμα έχει πλέον αντιστραφεί σε σχέση με αυτήν που προδιαγραφόταν πριν από λίγους μήνες, με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να είναι σε θέση άμυνας μετά την απότομη αλλαγή πολιτικής για τα ταξίδια στο εξωτερικό, που αιφνιδίασε πολλούς Βρετανούς τουρίστες. «Από την άλλη πλευρά του καναλιού, οι κρατήσεις για διακοπές από τη Γερμανία, έως τη Γαλλία και την Ισπανία αυξάνονται δυναμικά, εν μέσω προώθησης των προγραμμάτων εμβολιασμού που καλύπτουν πλέον αυξημένο ποσοστό του πληθυσμού τους και τη μείωση των κρουσμάτων».

Αυξημένες 52% οι κρατήσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες

Η αιφνιδιαστική απόφαση της 3ης Ιουνίου για την εξαίρεση της Πορτογαλίας από την «πράσινη» λίστα των χωρών, στις οποίες μπορούσαν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί, ανάγκασε τους τουρίστες να αναζητήσουν μία εσπευσμένη επιστροφή τους για να μην υποστούν μία πολυήμερη καραντίνα και τεστ κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

«Αν και η τελευταία αυτή στροφή είναι βέβαιο ότι θα αποθαρρύνει πολλούς Βρετανούς από το προγραμματίσουν ταξίδια στο εξωτερικό, οι κρατήσεις από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία για παραθαλάσσιες διακοπές αυξήθηκαν περίπου 52% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το site Skyscanner, με τους δημοφιλείς προορισμούς να περιλαμβάνουν τη Μαγιόρκα, την Ιμπιζα, την Τενερίφη και την Κρήτη.

Η TUI προσφέρει πακέτα διακοπών με έκπτωση έως 52% για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά, ενώ η βρετανική EasyJet θα αυξήσει τον στόλο της για πτήσεις στην Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι οι συνεχείς αλλαγές κανόνων στην εγχώρια αγορά κάνουν αδύνατο τον προγραμματισμό.

Με το 75% της δυναμικότητας του 2019 οι πτήσεις της TUI

Τον Μάιο, η TUI, που στηρίζεται σε Γερμανούς και Βρετανούς πελάτες, ανακοίνωσε ότι εμμένει στο σχέδιό της να αυξήσει τη δυναμικότητα του στόλου της στο 75% αυτής του 2019 κατά τους μήνες αιχμής, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Αν και η Βρετανία έχει αφήσει την Ισπανία εκτός της πράσινης λίστας, οι Γερμανοί μπορούν ήδη να κάνουν διακοπές στη χώρα αυτή μετά την άρση της γενικής ταξιδιωτικής απαγόρευσης και η TUI έχει ξαναρχίσει τη δραστηριότητά της.

Η Air France-KLM και η γερμανική Lufthansa αναμένουν και οι δύο μία βελτίωση της κατάστασης το καλοκαίρι. Η Air France-KLM δήλωσε ότι η δυναμικότητα του ομίλου της στη σεζόν θα ανέλθει στο 65% αυτής του 2019, ενώ η Lufthansa έχει προσθέσει ευρωπαϊκούς προορισμούς και βλέπει τις κρατήσεις για ορισμένες πτήσεις στην Ισπανία να ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019.

Η χαλάρωση των συνοριακών περιορισμών από τις γαλλικές Αρχές καλύπτει τους εμβολιασμένους τουρίστες από την ΕΕ, ενώ δεν προβλέπει καραντίνα και για τους εμβολιασμένους Βρετανούς και Αμερικανούς τουρίστες. «Αυτά είναι εξαιρετικά νέα που θα επιτρέψουν στους Γάλλους να πηγαίνουν διακοπές και να βλέπουν τους συγγενείς τους και κάποιους τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα μας», δήλωσε η επικεφαλής της Air France.

 Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ