Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες - Αναθεώρηση επί τα βελτίω για την Ελλάδα

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Την επιστροφή της Ελλάδας στην κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την τακτική επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών στην οποία προχωρά λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εντάξει πριν από δύο μήνες την Ελλάδα στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού). Όπως είχε σημειώσει τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποφασίσει να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές του οδηγίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Παράλληλα το CDC αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για ακόμα 60 χώρες, κατατάσσοντας τες στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού. Οι νέες οδηγίες προβλέπουν οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις να επιτρέπονται για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία, η χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων για φέτος το καλοκαίρι, κατατάσσεται πλέον στο «επίπεδο 3».

Ποιες χώρες αφορούν οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

Η νέα κατάταξη, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των CDC, αφορά χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών. «Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα