Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Μετά τις 19 Ιουλίου ανοίγει η αγορά της Βρετανίας - Πιέσεις στον Τζόνσον

Πηγή: Eurokinisi

H Βρετανία αναμένεται να καταργήσει από τις 19 Ιουλίου τους περιορισμούς για ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα, όπως η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Αυτό σημαίνει πως τα ταξίδια από τη Βρετανία δεν θα ανοίξουν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας πριν τις 19 Ιουλίου, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού τον Ιούλιο. 

Πιέσεις υπουργών στον Τζόνσον

H Daily Mail αναφέρει ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να εγκρίνει το άνοιγμα των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς,ταυτόχρονα με την κατάργηση των περιορισμών για τον κορονοϊό στο εσωτερικό, οι οποίοι έχουν παραταθεί έως τις 19 Ιουλίου.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατάργηση των επίσημων συστάσεων για τα ταξίδια σε χώρες της πορτοκαλί λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται και άλλοι σημαντικοί προορισμοί των Βρετανών τουριστών, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονείς τους δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Daily Mail
Πηγή: Daily Mail

Στην «πράσινη» λίστα οι Βαλεαρίδες Νήσοι

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ιατρικές υπηρεσίες της Βρετανίας έχουν εγκρίνει την ένταξη των ισπανικών Βαλεαρίδων Νήσων στην «πράσινη λίστα, κάτι που σημαίνει ότι η υποχρέωση καραντίνας για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν προς τα εκεί μπορεί να αρθούν νωρίτερα από τις 19 Ιουλίου, εφόσον αυτό εγκριθεί από τους υπουργούς που θα συνεδριάσουν αύριο.

Κυβερνητική πηγή, που μίλησε στη Daily Mail, ανέφερε ότι είναι σαφείς οι ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Τα πάντα έχουν τελειώσει, ακόμη και αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι στην κυβέρνηση», είπε η πηγή, προσθέτοντας: «Η σχέση μεταξύ των κρουσμάτων και των θανάτων έχει διαρραγεί. Γνωρίζουμε ότι οι διπλοί εμβολιασμοί λειτουργούν για να προστατεύουν τους ανθρώπους, επομένως γιατί να καθυστερεί η επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε ημέρα μετρά».

Διυπουργικοί σύνοδοι την Πέμπτη και τη Δευτέρα

Την αυριανή διυπουργική σύνοδο για τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να ακολουθήσει μία άλλη τη Δευτέρα. Οι υπουργοί πρόκειται να εγκρίνουν τα σχέδια για να επιτραπεί  στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν στις χώρες της πορτοκαλί λίστας χωρίς να απαιτείται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ