Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

O’Leary: Η Ryanair μπορεί να διπλασιάσει τη μεταφορική δυναμικότητά της

Ryanair: Η πανδημία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιβιώσουν
Πηγή: AP

H Ryanair μπορεί να διπλασιάσει τη μεταφορική δυναμικότητά της στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Michael O’Leary, καθώς η ΕΕ ανοίγει ξανά για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, είπε ότι αναμένει πώς η αεροπορική εταιρεία του θα μεταφέρει 9 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έναντι 5 εκατ. τον Ιούνιο και μόλις 1,7 εκατ. τον Μάιο.

«Κινούμαστε για κρατήσεις από τη γερμανική, την ολλανδική – βελγική και τη σκανδιναβική χώρα  σε παραλίες στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία», δήλωσε, προσθέτοντας: «Αναμένουμε να συνεχιστεί αυτό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάτι που θα οδηγήσει σε μία εύλογη ανάκαμψη».

Η ΕΕ εφαρμόζει από σήμερα το ψηφιακό πιστοποιητικό της για την COVID-19, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κινούνται μεταξύ των χωρών – μελών της, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι, έχουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό ή έχουν αναρρώσει από αυτόν.

Ωστόσο, μόνο το 50% των διαθέσιμων θέσεων έχουν κλειστεί για τον Ιούλιο και μόλις το 30% για τον Αύγουστο, ενώ κανονικά τα ποσοστά αυτά έφθαναν το 70%, είπε ο O’Leary.

Ο ίδιος είπε ότι η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η Βρετανία, πρόσθεσε, είναι επιφυλακτική στις μετακινήσεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, προβλέποντας ότι περισσότερες χώρες θα ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» που θα επικαιροποιηθεί στις 19 Ιουλίου.

Αν επιτραπεί η ελευθερία στα ταξίδια για τους εμβολιασμένους επιβάτες, όπως συζητείται τώρα στη Βρετανία, αυτό θα προκαλέσει «μία πολύ ισχυρή ανάκαμψη» της ζήτησης για ταξίδια και η Ryanair θα αποκαθιστούσε τη διαθέσιμη δυναμικότητα για τα ταξίδια των Βρετανών.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ