Νέα
  • ΓΔ: 790.14 -0.49%
  • Τζίρος: 64,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο υδατοδρόμιο της Κρήτης 

Στην τελική ευθεία η εκπόνηση του τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου Ιεράπετρας / Πηγή: Intime News
Στην τελική ευθεία η εκπόνηση του τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου Ιεράπετρας / Πηγή: Intime News

Η Κρήτη σύντομα θα έχει το υδατοδρόμιο της στην Ιεράπετρα, μετά και την υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την αδειοδότηση του από τον, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γεώργιο Ασπραδάκη και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Εταιρειών Ελληνικά Υδατοδρόμια και Υδροπλάνα Ελλάδας Τάσου Γκόβα και Νικόλαου Χαραλάμπους. 

Η ένωση εταιρειών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της, αναλαμβάνει:  

  • Την εκπόνηση του τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου Ιεράπετρας (Εγχειρίδια, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Χάρτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα, νομιμοποιητικά έγγραφα–δικαιολογητικά, κ.λπ.) 
  • Τις αυτοψίες- επιθεωρήσεις στο λιμάνι Ιεράπετρας για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου, 
  • Τις διαδικασίες σε όλα τα στάδια ελέγχων, από τις αρμόδιες Δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα. 

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε τα εξής: «Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του δημοτικού λιμενικού ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης». 

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα