Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποσφράγισης των προσφορών με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να έχει συστήσει τη σχετική επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 46.208.467,99 ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ. και τη διαμόρφωση νέου περιβάλλοντα χώρου προς την πλευρά της πόλης σε έκταση 35.000τ.μ., ο οποίος θα αποτελείται από χώρο στάθμευσης ενοικίασης αυτοκινήτων, χώρο στάθμευσης λεωφορείων, κατασκευή οδών κυκλοφορίας, πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, τη διασύνδεση το αεροδρομίου με το οδικό δίκτυο του νησιού, την ανέγερση νέου πυροσβεστικού σταθμού καθώς και μόνιμη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Το πιο σημαντικό σκέλος του έργου, αφορά στην επέκταση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών αμφίπλευρα του υφιστάμενου , κατά 90m. νοτίως και κατά 50m. περίπου βορείως και σε όλο το πλάτος του υφιστάμενου χώρου, έτσι ώστε το δάπεδο στάθμευσης να αποκτήσει συνολικό μήκος 340m. συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της εγκατάστασης φωτισμού.

Επιπρόσθετα, θα επεκταθεί ο διάδρομος προσαπογειώσεων αεροσκαφών φτάνοντας στα 1.799 μέτρα από τα 1.400 μέτρα, που είναι σήμερα ενώ θα ανακατασκευαστεί η υφιστάμενη περιμετρικής οδός και θα επεκταθεί της σε όλο το μήκος του διαδρόμου. Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει τη δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων αεροπορικών εταιρειών και πραγματοποίησης συχνότερων πτήσεων μετατρέποντας την Πάρο σε κεντρικό συγκοινωνιακό κόμβο των Κυκλάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ