Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΕΤΕ: Από πουθενά δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων από τουρίστες στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος ΣΕΤΕ / Πηγή: Eurokinissi
Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος ΣΕΤΕ / Πηγή: Eurokinissi

Από πουθενά δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος. Όπως διευκρίνισε, υπάρχει μεν αγωνία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από την Βρετανία.

Aπό 19 Ιουλίου, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ροές τουριστών προς την Ελλάδα.

Η Αγγλία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την γερμανική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ιουνίου έχουν τη σφραγίδα της αγγλικής αγοράς, όπως άλλωστε έχει τονίσει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη.

Σε κάθε περίπτωση, κορυφώνεται η αγωνία του τουριστικού κόσμου της χώρας για την εξέλιξη των κρατήσεων εφέτος μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς. Μάλιστα, πρόσφατα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, είχε εκτιμήσει ότι στις 19 Ιουλίου θα άνοιγε η εν λόγω αγορά. Είχε μάλιστα επισημάνει ότι ίσως να χρειαστούν δύο εβδομάδες από την 19η Ιουνίου, ώστε να αποτυπωθεί η δυναμική της αγγλικής αγοράς σε κρατήσεις προς την Ελλάδα.

Χθες εξάλλου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist επεσήμανε ότι το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας και έστειλε μήνυμα ασφαλούς παραμονής στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της. «Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ